Doorgaan naar hoofdcontent

Zionistische Terreur

Crises tussen Israel en Jordanië en rond de Aqsa moskee nog niet voorbij

Netanyahu omhelst de man man die in Amman tijdens een ruzie twee Jordaniërs doodschoot als een held. (Haaretz)

Israel is nog niet helemaal over de crisis heen met Jordanië. Het is ook nog lang niet klaar met de crisis rond de Aqsa moskee (Tempelberg), zo blijkt.
De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi toonde zich dinsdag uitermate ontevreden en boos  met de afhandeling van de zaak van de ambassade beveiliger die een Jordaanse  jongen van 16 en een chirurg heeft doodgeschoten. tijdens een ruzie. Hij noemde het ''absurd dat er in Israel reacties waren alsof er helden thuiskwamen en alsof Jordanië de verdachte en de ambassadeur gegijzeld hield. Dat is echt absurd,'' zei hij op CNN.(Op de Facebook pagina van Netanyahu was een filmpje te zien, waarop de ambassadebeveiliger door Netanyahu werd omhelsd en als een held werd binnemgehaald).
''Dit is een kwestie van strafrecht. en ik geloof dat het voor iedereen een zaak zou moeten zijn die als zodanig wordt behandeld," aldus minister Safadi. 
Het recht zou zijn loop moeten hebben en in overweging moeten nemen dat er twee Jordaniërs zijn gedood. Maar Jordanië is haar juridische verplichtingen nagekomen [door de wetten te volgen die gelden voor diplomatieke vertegenwoordigers die immuniteit genieten]. Het is nu aan Israel om hetzelfde te doen en het recht zijn loop te laten  hebben en te stoppen met provocerend gedrag dat de feiten verdoezelt. We hielden ons aan onze verplichtingen [.....] en nu is het aan Israel om zich te houden aan waartoe het moreel en wettelijk wettelijk verplicht is, dat betekent dat het strafrecht zijn loop moet hebben en dat er recht wordt gedaan.''  Hij voegde eraan toe dat de Jordaanse regering kritiek van parlementariërs had gekregen, maar niet anders had kunnen handleen gezien haar diplomatieke verplichtingen.   
Wat betreftt de crisis rond de Aqsa moskee is intussen duidelijk geworden dat wél de elektronische poortjes zijn weggehaald, maar dat het Israeliche kabinet, in tegenstelling tot wat eerer bekend werd gemaakt. toch heeft besloten de ''veiligheidscamera's''te laten hangen. Al gevolg daarvan heeft de Paleetijnse Waqf die Aqsa moskee beheert, besloten het verzet voort te zetten. Ook de Palestijnse leider Abbas heeft gezegd dat hij de "veiligheidscoördinatie"met Israel voorlopig bevroren houdt. Het kabinet besloot overigens maandag ook dat er een nieuw systeem rond de ingangen van het terrein zal worden geïnstalleerd dat werkt met gezichtsherkenning en een database.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

De Geldlust van de Mainstream Media

https://www.villamedia.nl/artikel/mede-mogelijk-gemaakt-door-de-overheid.-wanbetaling-freelancers-is-legaal-geworden?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Mede mogelijk gemaakt door de overheid: wanbetaling van freelancers Actueel Nederlandse mediabedrijven krijgen wel degelijk staatssteun. Het mag alleen niet zo heten. Een soepele opstelling van de toezichthouder en een voorkeursbehandeling door de Belastingdienst houden kranten en tijdschriften overeind die het anders niet zouden redden. De rekening gaat naar onderbetaalde nieuwsarbeiders. Tegenover de schrale beloning van freelance journalisten staan mooie winsten van mediabedrijven en bovenmodale salarissen voor journalisten in vaste dienst. Kranten mogen het volgens de oplagecijfers en advertentie-inkomsten zwaar hebben, hun uitgevers en hoofdredacties weten die pijn bekwaam af te wentelen op andere belanghebbenden.  De Persgroep legde over 2017 opnieuw 40 miljoen euro dividend opzij voor de eigenaren, de familie Van Thillo. U…