dinsdag 13 juni 2017

Tadamun. Rechten van Palestijnse Kinderen


Het is 50 jaar geleden dat Israël de Westbank, Gaza en Golan binnenviel en er een wreed militair regime vestigde. Generaties Palestijnse kinderen zijn opgegroeid onder Israëls militaire gezag dat steeds vaker kinderen arresteert, wegvoert naar detentiecentra in de nederzettingen of naar een gevangenis in Israël. Op deze plekken vindt systematisch mishandeling plaats en worden vele rechten geschonden. Zo is contact met de ouders vaak niet mogelijk en wordt  99% van de voorgeleide Palestijnse kinderen veroordeeld . De militaire rechters houden niet eens de schijn van onpartijdigheid hoog.

Geen perspectief

Palestijnse kinderen hebben geen perspectief op een eerlijk proces onder de bezetting. Wat doet dat met kinderen? Hebben zij nog wel hoop op een rechtvaardige vrede?

Lees meer over het lot van Palestijnse kinderen op www.tadamun.nl

Steun Tadamun in haar missie om de noodzaak voor toegang tot recht voor Palestijnse kinderen op de kaart te zetten. Stort uw bijdrage op NL 15TRIO 0390 9447 85 tnv Tadamun, Leiden, Nederland. U kunt ook via onze website een bedrag overmaken met iDeal. Uw bijdrage zal worden gebruikt om onderzoek in gang te zetten naar toegang tot recht en rechtvaardigheid voor Palestijnse kinderen en om nieuwe creatieve campagnes te ontwikkelen.

Most Wanted Justice Campagne
 
Tadamun onderzoekt nieuwe manieren om de rechten van Palestijnse kinderen in Nederland voor het voetlicht te brengen. Daartoe werkt Tadamun onder meer samen met artiesten, ontwerpers, studenten en anderen die haar visie delen. In april 2017 organiseerde Tadamun een workshop met 100 Palestijnse kinderen die met hun ouders naar de 15de Europese Palestijnse Conferentie in Rotterdam kwamen. In de workshop ontwierpen zij symbolen voor hun identiteit als Palestijnse kinderen in Europa die ze daarna op een Palestijnse shawl (keffiya) stempelden. We presenteerden op de conferentie ook onze mobiele humusbar met gratis thee en humus en kinderrechten voor iedereen. Als u ons ook wilt uitnodigen voor een workshop of een presentatie dan kan dat via info@tadamun.nl  Wij komen graag naar u toe.

Op 10 juni vertegenwoordigde Tadamun de Palestijnse Kinderrechten Coalitie in het Knowledge café tijdens de afsluitende dag van Enough=Enough! een programma van Een Ander Joods Geluid. Hedy d'Ancona zei die middag dat ze 30 jaar geleden al dacht dat het niet erger kon. Maar daar vergistte ze zich in. Hedy d'Ancona riep ons op om allemaal iets te doen.

Daarbij aansluitend vraag ik uw steun voor het werk van Tadamun voor de rechten van Palestijnse kinderen.

Met uw financiële bijdrage kunnen wij ons werk voortzetten en de noodzaak van toegang tot het recht en rechtvaardigheid voor Palestijnse kinderen hoger op de politieke agenda plaatsten. U kunt ons ook op andere manieren steunen door ons verhaal actief uit te dragen of door zelf mee te helpen met de ontwikkeling van de campagne of met onderzoek. U kunt zich aanmelden via info@tadamun.nl.

Bij voorbaat hartelijk dank,

Mieke Zagt, directeur Tadamun

 


U kunt Tadamun ook steunen met de aankoop van dit vel postzegels welke u in Nederland kunt gebruiken.

De smiley is een Arabische T en verwijst naar het Arabische woord Tadamun dat Solidariteit betekent.

Basthios Vloemans heeft deze postzegels voor ons ontworpen.

U kunt een vel van 10 postzegels bestellen door 14,95 Euro over te maken aan Tadamun op NL15TRIO 0390944785 onder vermelding van uw naam en postadres.
 

Plot Against Trump Revealed

Bombshell Development: Lisa Page Reveals Plot Against Trump Bombshell Development! FBI anti-Trump plotter Lisa Page revealed unde...