vrijdag 9 juni 2017

Joep Dohmen Journalistiek

‘Öztürk sleept NRC en Joep Dohmen voor rechter’

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op vrijdag 9 juni 2017, 09:55
Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk
Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk - © Arie Kievit / ANP
NIEUWS
Denk-Kamerlid Selçuk Öztürk gaat NRC en journalist Joep Dohmen voor de rechter slepen, meldt 1Limburg. Öztürk zegt door de publicatie vorig jaar imagoschade en financiële schade te hebben geleden.
Het Tweede Kamerlid werd door de Raad voor de Journalistiek voor een deel in het gelijk gesteld. In een artikel over twee zorginstellingen waarin Öztürk verdacht werd van laakbaar handelen bij financiële transacties oordeelde de raad dat de koppen boven het verhaal te stellig waren. Op het verhaal zelf en de totstandkoming had de raad niets aan te merken.
Verder wil Öztürk een fonds instellen voor lokale bestuurders. Daar kunnen politici dan een beroep op doen als ze een rechtszaak willen aanspannen tegen journalisten die volgens hen niet de waarheid schrijven. Het Kamerlid zegt in De Limburger op dit moment bezig te zijn met het voorbereiden van een motie die een dergelijk initiatief mogelijk maakt.

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...