zaterdag 27 mei 2017

Trump: Contributie Navo-lidstaten stroomt binnen

Trump: Contributie Navo-lidstaten stroomt binnen 

De oproep van Donald Trump aan de Europese Navo-lidstaten om hun financiële bijdrage te verhogen, heeft volgens de Amerikaanse president effect. 'Het geld begint binnen te stromen', schrijft hij in een tweet. 

Veel Navo-lidstaten hebben volgens Trump besloten hun financiële bijdrage aanzienlijk te verhogen en voldoen daarmee aan hun verplichting. Nu het geld binnendruppelt, wordt het transatlantische bondgenootschap sterker, schrijft Trump. Hij verstuurde zijn tweet vanmorgen vanaf Sicilië waar hij de tweedaagse G7-top bijwoont. 
Many NATO countries have agreed to step up payments considerably, as they should. Money is beginning to pour in- NATO will be much stronger.
De Amerikaanse president riep de Europese Navo-lidstaten donderdag tijdens zijn bezoek aan Brussel op om aan hun financiële verplichtingen jegens het bondgenootschap te voldoen. De Amerikanen betalen het grootste deel van de rekening en Trump wil dat ieder zijn deel betaalt. Momenteel besteden slechts vijf van de 28 lidstaten de afgesproken 2 procent van hun bruto binnenlands product aan defensie.
Op voorspraak van Trump spraken de Navo-lidstaten af dat elk lid dat nog geen 2 procent van zijn BNP aan defensie besteedt, voortaan elk jaar een nationaal plan maakt waarin het aangeeft in welke stappen het naar die 2 procent toewerkt. De eerste plannen moeten er eind dit jaar zijn. Ook moet er in elk geval elk jaar al wat bij. Trump bereikt daarmee dat de Navo als geheel haar uitgaven opschroeft en Amerika niet langer onevenredig veel betaalt.  
De Navo schrok zich vorig jaar rot toen Trump als presidentskandidaat dreigde om landen die hun contributie niet betalen bij een aanval in de steek te laten. 
http://www.ad.nl/buitenland/trump-contributie-navo-lidstaten-stroomt-binnen~a622e24d/


Plot Against Trump Revealed

Bombshell Development: Lisa Page Reveals Plot Against Trump Bombshell Development! FBI anti-Trump plotter Lisa Page revealed unde...