dinsdag 16 mei 2017

Oekraïense Censuur

Oekraïne verbiedt populaire Russische websites 

Oekraïne heeft als onderdeel van nieuwe sancties tegen Rusland een aantal populaire Russische websites verboden.
Dat meldt persbureau AFP op Twitter.
De sancties zijn dinsdag goedgekeurd door de Oekraïense president Petro Porosjenko, op advies van de nationale veiligheidsraad van het land.
Het gaat onder meer om de sociale netwerken Mail.ru, OK.ru en VKontakte, de Russische evenknie van Facebook. Die websites hebben in het land miljoenen gebruikers. Oekraïense internetproviders moeten de toegang tot de sites blokkeren. Ook de diensten van Yandex worden geblokkeerd, exclusief de zoekmachine van het internetbedrijf.
De sancties gelden voor de komende drie jaar.
Naast sociale netwerken krijgen ook verschillende andere bedrijven sancties opgelegd, waaronder nieuwszender RT, voorheen bekend als Russia Today, en beveiligingsbedrijf Kaspersky. De lijst met Russische bedrijven waarvoor economische sancties gelden telt nu 468 namen en bevat onder meer de vliegtuigmaatschappij Aeroflot.
Oekraïne wil de financiële middelen bevriezen van de lokale vestigingen van deze bedrijven. Vooralsnog is niet duidelijk hoe de regering van het land deze sancties precies uit gaat oefenen.

Ray McGovern Exposes CIA

Ray McGovern ex CIA analyst Exposes CIA pretending to be Russia & hacking DNC to copy Vault 7 https://www.youtube.com/watch?v=LatP39...