woensdag 12 april 2017

Rusland: Binnenkort weer gifgasaanval in Syrië

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © EPA

Rusland: Binnenkort weer gifgasaanval in Syrië

Volgens aanwijzingen van de Russische inlichtingendienst worden er binnenkort opnieuw chemische wapens ingezet in Syrië. Het zijn provocaties die moeten leiden tot nieuwe Amerikaanse aanvallen op regeringstroepen van president Assad van Syrië. Dit zei de Russische president Poetin vandaag volgens Russische media.
Volgens Poetin worden de aanvallen met gifgas op meerdere plaatsen voorbereid. Hij zei dit na een onderhoud in Moskou met zijn Italiaanse ambtgenoot Sergio Mattarella. 
Het Kremlin stelt dat de gifaanvallen in Syrië het werk zijn van jihadisten of rebellen. De gifgassen in buitenwijken van Damascus in 2013 en eerder deze maand in het noordwestelijke Khan Sheikoun zouden zijn ingezet door tegenstanders van Assad, zeggen de Russen en de Syrische regeringstroepen.

Aanval VS

Een groot deel van de internationale gemeenschap gelooft die lezing niet. Zij wijzen op Syrische en/of Russische inzet van de chemische wapens. De VS verwoestten naar eigen zeggen afgelopen vrijdag met bijna zestig kruisraketten een vijfde van alle Syrische gevechtsvliegtuigen. Ze stonden op de basis al-Shayrat waar volgens de Amerikanen Assads vliegtuigen met chemische wapens 4 april hun vlucht naar Khan Sheikhoun begonnen.
Poetin zei verder dat de beschuldigingen van Amerika tegenover de Syrische overheid 'erg lijken' op de claims van Washington vlak voor Amerika Irak binnenviel in 2003. Daarnaast stelde hij dat een aantal Westerse landen Syrië gebruiken om Rusland in de rol van 'gezamenlijke vijand' te zetten.
Vandaag zei Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, nog dat Rusland moet breken met 'zijn onbetrouwbare partner Bashar al-Assad'. 
http://www.ad.nl/buitenland/rusland-binnenkort-weer-gifgasaanval-in-syrie~a23ad745/

Story of a Jewish American Hero

Personal History FIGHTING FOR THE AMERICANS, CAPTURED BY THE GERMANS, FREED BY THE SOVIETS How a Jewish-American soldier in...