woensdag 19 april 2017

Karel van Wolferen over de Nederlandse Mainstream Media

Kijktip: "De Nederlandse kranten deugen niet meer"

Kijktip: “De Nederlandse kranten deugen niet meer”

Het beeldmateriaal afkomstig uit Syrië van de chemische aanval begin deze maand is puur theater, zegt oud-hoogleraar Karel van Wolferen.
De beelden zijn afkomstig van dezelfde groep die ons al heel lang propagandistisch materiaal laat zien. Van Wolferen noemt onder andere de Witte Helmen.
Hij merkt op dat Zweedse doktoren die zijn aangesloten bij mensenrechtenorganisaties kritiek hebben geuit op de manier waarop deze filmpjes zijn gemaakt.
False flag
Volgens de artsen hebben de filmpjes niets te maken met het behandelen van mensen die zijn getroffen door gifgas en is heel veel puur theater.
“Er wordt zelfs gedacht dat er kinderen zijn vermoord om te dienen als propagandamateriaal,” aldus de voormalig NRC-correspondent.
“Je hebt het hier dus eigenlijk over een false flag,” constateert gesprekspartner Laszlo Maracz.
Theater
Als reactie op de chemische aanval, waar Washington Assad voor verantwoordelijk houdt, vuurde president Trump 59 Tomahawks af op een Syrische luchtmachtbasis.
“Het is ongelooflijk hoe de Amerikaanse kranten allemaal in de rij gaan staan om te applaudisseren wat Trump gedaan heeft, terwijl het een oorlogsmisdaad is,” merkt Van Wolferen op.
Ook die Amerikaanse raketaanval was volgens hem in hoge mate theater.
Hele gekke situatie
Hij ziet nu rond Trump een soort militaire junta verschijnen, die nauwe relaties heeft met de neoconservatieven.
“Het is eigenlijk heel erg dat een oorlogsmisdaad wordt gezien als een goede daad van een president,” zegt Van Wolferen. “Te gek om los te lopen.”
“In de Verenigde Staten heb je een hele gekke situatie die we nog niet eerder in ons leven hebben meegemaakt,” zegt hij.
Pathologische leugenaar
“Mensen die woelen daar als het ware in hun eigen propaganda, waar ze in zijn gaan geloven,” vervolgt hij.
Een pathologische leugenaar is iemand die gaat geloven in zijn eigen leugens; hij ziet geen andere werkelijkheid meer. Amerika als land functioneert als een pathologische leugenaar, aldus Van Wolferen.
Het land is een pathologische leugenaar geworden omdat alle aansprakelijkheid is verdwenen, zegt hij. Er is niemand die de machthebbers met de neus op de feiten drukt.
Krankzinnigen
“Dat is denk ik het allerergste wat er gebeurd is,” stelt hij.
We zien dus eigenlijk een implosie van Amerika als democratie, resumeert hoogleraar Maracz.
NAVO-landen, en zeker Nederland, hebben zich verbonden met deze krankzinnigen die alle contact met de werkelijkheid verloren zijn, benadrukt Van Wolferen. “Dat is heel gevaarlijk.”
Nederlandse kranten schrijven het over uit de New York Times en Washington Post. “Ze zeggen het allemaal na en zijn papegaaien.”
Alternatieve media
Hij vindt dat bijvoorbeeld de hoofdredacteur van het NRC zo gauw mogelijk weg moet. “Het was al aan het afzakken, maar wat hij ervan gemaakt heeft valt op geen enkele manier goed te praten.”
De Volkskrant is volgens hem ook niet veel beter, want die krant ‘volgt ook de Amerikaanse lijn’.
“De mensen die hiernaar kijken moeten we aanmoedigen de alternatieve media op het internet te bezoeken,” besluit de oud-hoogleraar.
“Daar moeten ze hun inlichtingen uit krijgen. Niet uit de Nederlandse kranten. Die deugen niet meer.”
[Café Weltschmerz

http://www.ninefornews.nl/nederlandse-kranten-deugen-meer/

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...