Doorgaan naar hoofdcontent

Karel van Wolferen over de Nederlandse Mainstream Media

Kijktip: "De Nederlandse kranten deugen niet meer"

Kijktip: “De Nederlandse kranten deugen niet meer”

Het beeldmateriaal afkomstig uit Syrië van de chemische aanval begin deze maand is puur theater, zegt oud-hoogleraar Karel van Wolferen.
De beelden zijn afkomstig van dezelfde groep die ons al heel lang propagandistisch materiaal laat zien. Van Wolferen noemt onder andere de Witte Helmen.
Hij merkt op dat Zweedse doktoren die zijn aangesloten bij mensenrechtenorganisaties kritiek hebben geuit op de manier waarop deze filmpjes zijn gemaakt.
False flag
Volgens de artsen hebben de filmpjes niets te maken met het behandelen van mensen die zijn getroffen door gifgas en is heel veel puur theater.
“Er wordt zelfs gedacht dat er kinderen zijn vermoord om te dienen als propagandamateriaal,” aldus de voormalig NRC-correspondent.
“Je hebt het hier dus eigenlijk over een false flag,” constateert gesprekspartner Laszlo Maracz.
Theater
Als reactie op de chemische aanval, waar Washington Assad voor verantwoordelijk houdt, vuurde president Trump 59 Tomahawks af op een Syrische luchtmachtbasis.
“Het is ongelooflijk hoe de Amerikaanse kranten allemaal in de rij gaan staan om te applaudisseren wat Trump gedaan heeft, terwijl het een oorlogsmisdaad is,” merkt Van Wolferen op.
Ook die Amerikaanse raketaanval was volgens hem in hoge mate theater.
Hele gekke situatie
Hij ziet nu rond Trump een soort militaire junta verschijnen, die nauwe relaties heeft met de neoconservatieven.
“Het is eigenlijk heel erg dat een oorlogsmisdaad wordt gezien als een goede daad van een president,” zegt Van Wolferen. “Te gek om los te lopen.”
“In de Verenigde Staten heb je een hele gekke situatie die we nog niet eerder in ons leven hebben meegemaakt,” zegt hij.
Pathologische leugenaar
“Mensen die woelen daar als het ware in hun eigen propaganda, waar ze in zijn gaan geloven,” vervolgt hij.
Een pathologische leugenaar is iemand die gaat geloven in zijn eigen leugens; hij ziet geen andere werkelijkheid meer. Amerika als land functioneert als een pathologische leugenaar, aldus Van Wolferen.
Het land is een pathologische leugenaar geworden omdat alle aansprakelijkheid is verdwenen, zegt hij. Er is niemand die de machthebbers met de neus op de feiten drukt.
Krankzinnigen
“Dat is denk ik het allerergste wat er gebeurd is,” stelt hij.
We zien dus eigenlijk een implosie van Amerika als democratie, resumeert hoogleraar Maracz.
NAVO-landen, en zeker Nederland, hebben zich verbonden met deze krankzinnigen die alle contact met de werkelijkheid verloren zijn, benadrukt Van Wolferen. “Dat is heel gevaarlijk.”
Nederlandse kranten schrijven het over uit de New York Times en Washington Post. “Ze zeggen het allemaal na en zijn papegaaien.”
Alternatieve media
Hij vindt dat bijvoorbeeld de hoofdredacteur van het NRC zo gauw mogelijk weg moet. “Het was al aan het afzakken, maar wat hij ervan gemaakt heeft valt op geen enkele manier goed te praten.”
De Volkskrant is volgens hem ook niet veel beter, want die krant ‘volgt ook de Amerikaanse lijn’.
“De mensen die hiernaar kijken moeten we aanmoedigen de alternatieve media op het internet te bezoeken,” besluit de oud-hoogleraar.
“Daar moeten ze hun inlichtingen uit krijgen. Niet uit de Nederlandse kranten. Die deugen niet meer.”
[Café Weltschmerz

http://www.ninefornews.nl/nederlandse-kranten-deugen-meer/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…