zondag 19 maart 2017

Verrechtsing Nederland

We hebben Wilders helemaal niet meer nodig 

om populistisch bezig te zijn  Dutch PM sees off far right's leader Wilders. Dat is een kop van Reuters en ook ongeveer wel de teneur van alle  ''international coverage' van deze Nederlandse verkiezingen. De buitenlandse pers was met grote mankracht aangerukt omdat gedacht werd dat Wilders misschien de grootse zou kunnen worden. en dat was dan een opmaat geweest voor een Nexit. 
Binnenslands heet het dat ''het populisme niet heeft gewonnen'' en het bestaande beleid kan worden voortgezet met een VVD die de grootste is gebleven. Wel wordt het misschien nog even spannend met de formatie. Wie doet er mee met de VVD?
Sommigen, zoals Peter Breedveld op zijn blog Frontaal Naakt of Micha Wertheim op de site van Vrij Nederland, gaan daar scherp tegenin. Hoezo  heeft het populisme niet gewonnen?  ''De PVV is met twintig zetels hardly ‘crushed‘,  schrijft Breedveld, '' en bovendien heeft het gedachtegoed van de racistische fascisten zich als een olievlek uitgebreid, naar de VVD, die zelfs de universele mensenrechten wil afschaffen.
Wertheim vraagt zich af of hij de laatste twee maanden heeft gedroomd.
Er waren verkiezingsdebatten op tv en radio die leken te zijn ingericht om te voorkomen dat ze meer diepgang dan een twitterbericht zouden krijgen. Het laatste debat leek nog het meest op het Eurosongfestival, zegt hij. En daarna ''was het geen wonder dat de partij die de afgelopen jaren de meeste schandalen op haar naam schreef, de meeste stemmen kreeg. Onze minister-president begreep dat het alleen nog maar gaat om het gevoel dat je de kiezer geeft. Of misschien moet ik niet ‘onze’ minister-president schrijven. Want in zijn brief aan de Nederlandse bevolking heeft hij heel duidelijk gemaakt dat hij met ‘ons’ lang niet iedereen bedoelt. Zijn eigen partijleden mogen dan wet na wet breken, iedereen die een gekke achternaam heeft moet zich van hem iedere dag extra netjes gedragen om te bewijzen dat ze mogen blijven wonen in het land waar ze geboren zijn.''
Kortom als ik zeg dat de zinsnede ''het populisme heeft niet gewonnen'' nogal de plank misslaat, ben ik niet de eerste die het beweert, noch de enige. Maar omdat we kennelijk een kleine ontevreden of ongeruste minderheid vormen, zeg ik het toch ook nog maar eens, en wel met klem. Dit waren de verkiezingen waarbij de ''boze witte man die nooit gehoord wordt'' voortdurend  te pas en te onpas in het centrum van de belangstelling stond. We hoorden hem voortdurend, die boze witte man die niemand ooit hoort. Hij was er in nagenoeg alle krantenstukken of tv debatten. en speelde er een rol, als het niet lijfelijk was dan toch als een sturende factor op de achtergrond
Verder Lezen: http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2017/03/we-hebben-wilders-helemaal-niet-meer.html 

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance, Poll Shows by  Tyler Durden Thu, 07/19/2018 - ...