zaterdag 18 maart 2017

NOS Propaganda


Wie tart Wie? Is de VS de politieagent van de wereld? De NOS bericht:

China tart VS in Zuid-Chinese Zee


Satellietbeeld van de Scarborough Shoal GETTY IMAGES
China begint nog dit jaar met de bouw van een station voor milieuonderzoek op een zandbank in de Zuid-Chinese Zee. De aankondiging komt uren voor het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson aan China. De VS is fel tegen de machtsuitbreiding van China in de Zuid-Chinese Zee.
De zandbank Scarborough Shoal wordt ook door de Filipijnen geclaimd. China nam hem in 2012 in bezit. De VS heeft China daarna gewaarschuwd de zandbank niet te vergroten of te bebouwen, zoals het de afgelopen jaren elders in de Zuid-Chinese Zee heeft gedaan.
Eerder deze week kondigde een Chinese topambtenaar al aan dat China op zandbanken en onbewoonde eilandjes in de Zuid-Chinese Zee centra voor milieuonderzoek gaat bouwen. Daar horen ook havens en infrastructuur bij. Het project is bedoeld om de eilandjes "te herstellen" en verdere erosie tegen te gaan, zei hij.

Het door China geclaimde deel van de Zuid-Chinese Zee ligt binnen de groen lijnen. Daarbinnen ligt ook Scarborough Shoal.CIA
De vele zandbanken en onbewoonde eilandjes in de Zuid-Chinese Zee zijn van groot economisch en strategisch belang. In de zee zit veel vis, de bodem bevat veel delfstoffen en over deze zee lopen belangrijke routes voor de scheepvaart. Het land dat de eilanden bezit kan de doorvaart van schepen controleren.
De toenmalige Amerikaanse minister van Defensie Carter waarschuwde in juni dat vergroting van Scarborough Shoal tot maatregelen van de VS en andere landen zouden leiden die de spanningen met China vergroten.

Raketten op het door China bezette Woody Island, een van de Paracel EilandenEPA
Het Permanente Hof van Arbitrage oordeelde vorig jaar dat China geen aanspraak kan maken op het door de Filipijnen geclaimde deel van de Zuid-Chinese Zee. China erkent die uitspraak niet.
China weet zich gesteund door Rusland. Beide landen hielden na de uitspraak van het hof een gezamenlijke militaire oefening in het zeegebied.

Story of a Jewish American Hero

Personal History FIGHTING FOR THE AMERICANS, CAPTURED BY THE GERMANS, FREED BY THE SOVIETS How a Jewish-American soldier in...