Doorgaan naar hoofdcontent

Argus voor Bejaarden

Nederland kent een bejaarden-partij, een bejaarden-omroep en nu ook een bejaarden-krant, die ik vandaag gratis kreeg toen ik het boek Portraits. John Berger on Artists kocht. Het is een beschamend provinciaals blaadje, volgeschreven door uitgeschreven journalisten en bedoeld is voor hangouderen. Het moet 3 euro gaan kosten:

Redactie

Hoofdredactie:
voormalig Vrij Nederland-redacteuren Rudie Kagie en Kees Schaepman.
Rudie Kagie
Rudie Kagie
Kees Schaepman
Kees Schaepman

Redactie:
Paul Arnoldussen (Makkelijk praten & Achterwaarts!)
Ingrid Brouwer (Bureauredactie)
Anton de Goede (Boeken)
John Jansen van Galen (Binnenland)
Paul Westink (Bureauredactie)
Michiel Zonneveld (Buitenland)
Vormgeving:
Lucy Prijs
En last but not least (evenals de fotogalerij in willekeurige volgorde):
Hans Vervoort, Wim Verbei, Tom Pauka, Daan Dijksman, Tom Rooduijn, Gerard Aalders, Germ Kemper, Jan Donkers, Peter Paul de Baar, Alexander Münninghoff, Martin Schouten, Michiel Zonneveld, Meindert Fennema, Pieter de Groot, Nico Haasbroek, Jhim Lamoree, Henri Beunders, Theo Uittenbogaard.
De fotografen: Eddy Posthuma de Boer, Bert Nienhuis, Bert Verhoeff.
En ook: Caroline Torenbeek (bladmanager), Theo Bouwman (uitgever en bestuurslid Stichting Arguspers), Bas Lubberhuizen (bestuurslid Stichting Arguspers).


Reacties

  1. Nou nog een ghost-writer of doctoraalstudent vinden om dit ware relaas van https://www.facebook.com/sjuul.vandissel in de historie van Lelystad in literaire taal voor de toekomst van het hoog nodige antifascisme in Nederland te bewaren. Al is't maar om de stompzinnige grijns van patatgeneratiepremier Mark Rutte zijn smoel van de VVD samen met 2e generatie Joodse Raad SS van de PvdA Partij voor de Aalmoezen vicepremier Lodewijk Ascher in campagnetijd te karakteriseren. Mijn geduld is op. Kan hun bloed wel drinken. Ben een leven lang van alles gedepriveerd. Precies wat de bedoeling was. Ik ga ondergronds verder met mijn verzet. Dit is net zo achterbaks als die viespeuken zijn, maar dan zonder de al even achterbakse steun van een totalitaire politiestaat met een al even achterbaks totalitair economisch stelsel. Noodzakelijkerwijs. Die arbeid maakt mij vrij. Hun fascisme ketent mij niet maar hun zelf, en een ieder die zich laat ketenen. Met die laatsten ben ik niet meer solidair. Ze hebben achterbaks fascisme over zichzelf afgeroepen. Waar is de plee, ik moet kotsen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

De Geldlust van de Mainstream Media

https://www.villamedia.nl/artikel/mede-mogelijk-gemaakt-door-de-overheid.-wanbetaling-freelancers-is-legaal-geworden?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Mede mogelijk gemaakt door de overheid: wanbetaling van freelancers Actueel Nederlandse mediabedrijven krijgen wel degelijk staatssteun. Het mag alleen niet zo heten. Een soepele opstelling van de toezichthouder en een voorkeursbehandeling door de Belastingdienst houden kranten en tijdschriften overeind die het anders niet zouden redden. De rekening gaat naar onderbetaalde nieuwsarbeiders. Tegenover de schrale beloning van freelance journalisten staan mooie winsten van mediabedrijven en bovenmodale salarissen voor journalisten in vaste dienst. Kranten mogen het volgens de oplagecijfers en advertentie-inkomsten zwaar hebben, hun uitgevers en hoofdredacties weten die pijn bekwaam af te wentelen op andere belanghebbenden.  De Persgroep legde over 2017 opnieuw 40 miljoen euro dividend opzij voor de eigenaren, de familie Van Thillo. U…