• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

zondag 19 februari 2017

De Politiek Corrupte Asscher

De 'Campagneblog' van NRC Handelsblad bericht:


Asscher: links moet samenwerken

PvdA- lijsttrekker Lodewijk Asscher roept de andere linkse partijen op tot samenwerking in de campagne. 'Als we dat niet doen,' zei Asscher zaterdag, 'hebben we straks de keuze tussen twee smaken rechts. De vieze smaak van de PVV of de smaak van het neoliberale sprookje van de VVD.' Asscher deed zijn oproep bij de campagneaftrap van de PvdA.
Asscher probeerde zich in zijn toespraak te op te werpen als de leider van links... De PvdA-lijsttrekker ziet 'de contouren van een progressief kabinet.'
Asscher deed ook een oproep aan kiezers om te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Uit peilingen blijkt dat veel PvdA-kiezers ernaar neigen thuis te blijven op 15 maart. 
Typerend voor de gecorrumpeerde Nederlandse parlementaire journalistiek is dat niemand meneer Asscher de vraag stelt of zijn autisme wel een geschikte karaktertrek is voor een politicus. Immers, volgens de laatste peilingen zakt door het kabinetsbeleid de PVDA van 38 naar 11 zetels, omdat de meeste stemmers 'een vieze smaak' van Asscher's partij hebben overgehouden, waardoor de 'contouren van een progressief kabinet' de enige redding voor Asscher's politieke carrière is. De PVDA is erin geslaagd zijn achterban te depolitiseren. Meneer Asscher is ook geen politicus, maar een zwendelaar. Opvallend aan hem is tevens dat hij weliswaar volgens eigen zeggen 'steeds joodser,' is geworden, maar dat hij tegelijkertijd zwijgt over het feit dat de zogenaamde 'Joodse staat' steeds agressiever optreedt, niet alleen tegen de 20 procent Palestijnse inwoners van Israel, maar ook tegen Joodse vredesactivisten in Israel zelf. Ondertussen blijft de zionistische staat steeds meer land stelen van de Palestijnse bevolking op de Westbank. Meneer Asscher is een weerzinwekkende poseur. 

5 opmerkingen:

 1. Werp volgende maand deze Jaffa een tomaat in het gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ali Abunimah beschrijft in de inleiding van zijn boek One Country uit 2006 dat weer heel actueel is, in een anekdote hoe vreemd hij het had gevonden toen hij als vijf-jarige bij het doen van boodschappen met z'n moeder bij een groente en fruitsstal op een berg sinaasappels had gewezen om te kopen en zijn moeder hem had toegevoegd: 'Nee, die niet dat zijn onze sinaasappels'. Dat had hij maar raar gevonden want, als ze van hen waren dan kocht je ze toch juist... Een 5 jarige kon immers niets weten over onder meer de gestolen citrusplantage's van de Palestijnse bevolking...

   Verwijderen
 2. De relatie 'iets joodser worden' en 'iets linkser worden' is al sinds jaar
  en dag er één van omgekeerd evenredige aard.

  Dat de wereldvreemde Ascher zo onvoorzichtig is om het eerste uit te spreken
  onvermoed van het tweede, toont zijn politieke Fingerspitzengefŭhl, dat wil
  zeggen -- het gebrek eraan.

  Het enige dat Ascher wil en onverbiddelijk zal doen, is Nederland verder de
  woestijn in leiden. Zijn missie is: de Nederlander --liefst een beetje
  ordentelijk-- uitleveren aan de VVD en diens megacorporatieve opdrachtgevers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu al een spoor van plakkerig slijm en een helse stank afgevend terwijl z'n toernee nog niet eens echt begonnen is, dat beloofd wat! Wat? Nou dat de kraakbeweging uit de jaren 80 zich opmaakt om 'm een warm onthaal te bezorgen na de teringstreken van Blok en Monasch & co, in hoogsteigen persoon nog even zout in de open wonden van een onbetaalbaar gemaakte door deze neoliberale collaboratie totaal ontwrichtte stad voor hoogbeschaafde scheeflenende veelverdieners en vastgoedboeren en toeristenexploitanten gietend, de verwende trut uit zuid, man, man, man. https://twitter.com/AT5/status/834109393184628737

  Papa zal wel zorgen dat als zijn kleuters straks groot zijn, dat ze dan niet anti-kraak hoeven wonen tot aan hun pensioen of teveel hoeven te betalen voor de veredelde hat-eenheid van 30 vierkante meter, die inmiddels tot een 'normale' woning bestempeld is, meer heb je niet nodig, papa heeft dan z'n schaapjes al lang op 't droge om 'gewoon' 'iets te kunnen regelen'.

  En anders dit wel uit de Nieuwe Revu, de man weet als geen ander van alles wat weerloos is een marktwaarde te maken: 'We kunnen het niet laten gebeuren dat extremisten onder onze ogen met oliedollars terreur financieren. Met als gevolg dat mensen zoals jij en ik met joodse roots of mijn persvoorlichter Simon die met een man getrouwd is zich minder veilig voelen.' http://revu.nl/interviews/lodewijk-asscher-als-je-je-niet-houdt-aan-onze-regels-lig-je-eraf/ Gadverdegadver waarom geen Joling ofzo. Is het soms weer de nationalistische dag van het slachtoffer? Scheelt 't...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeten? Herdenken!

   NRC 18 Juni 2016 (gedeeltelijk)
   Asscher liet wet overtreden voor AOW’ers in bezet gebied

   Uitkeringsgerechtigden in andere bezette gebieden, zoals de Westelijke Sahara (bezet door Marokko), zijn altijd gekort. Voor hen wilde en wil Nederland nadrukkelijk geen uitzondering op de korting maken.

   Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans kreeg inzage in vertrouwelijke documenten die in handen zijn van NRC. Hij zegt: „De Rijksoverheid gaat duidelijk over de schreef daar waar ze probeert de SVB te dwingen uitzonderingen te maken.”

   De SVB bleef in opdracht van Asscher twee jaar lang in strijd met de wet uitkeren in door Israël bezet gebied. Uiteindelijk creëerde Asscher eind vorig jaar met een juridische constructie een uitzonderingspositie voor de betrokkenen. Maar die stoelt op de onjuiste redenering dat deze mensen niet konden weten dat zij gekort hadden moeten worden. De betrokkenen zijn via het parlement, de website van de SVB en soms zelfs persoonlijk geïnformeerd over de regels.

   Asscher wist dat, blijkt uit interne stukken. Toch werd het argument dat de regels voor de betrokkenen „onvoldoende helder” waren, gebruikt tegenover de Tweede Kamer.

   Voermans: „Vaststaat dat men via kreupele gelegenheidsredeneringen zocht naar manieren om dit dossier juridisch af te hechten.” Volgens de hoogleraar wordt het principe dat de overheid zich altijd aan de wet moet houden in dit dossier geschonden.

   Verwijderen