• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

zondag 22 januari 2017

Joost Niemoller met Karel van Wolferen

Een keerpunt in de wereldgeschiedenis?; Joost Niemoller met Karel van Wolferen

Published on Jan 21, 2017
Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

Joost Niemoller is journalist en schrijver en geeft een vervolg aan onze serie met Karel van Wolferen over de geopolitiek.

"Obama was de belangrijkste toeschouwer van de Wereld. Hij heeft alles laten gebeuren. Hij was slechts een pion op het schaakbord. Trump zou de belangrijkste ondernemer in de wereldpolitiek kunnen. Hoe gaat dat er uit zien.......?"

Een belangrijk moment in de geschiedenis! Twee totaal verschillende presidenten wisselen de macht. Obama verdwijnt en Trump komt binnen. Wellicht een keerpunt in de geschiedenis. Wat kunnen we verwachten?

Dit gesprek vindt een dag voor de inauguratie plaats . Beide heren hebben dan nog geen kennis genomen van de scherpe toon van de redevoering van Trump. De vraag wat we kunnen verwachten van het beleid van Trump staat in dit gesprek centraal en wordt zo goed als mogelijk beantwoord op basis van de personen die hij om zich heen verzameld.

Over het afscheid van Obama:
Obama was de belangrijkste toeschouwer van de Wereld. Hij heeft alles laten gebeuren. Heeft er niets aan toegevoegd, behalve oorlog voeren. Hij heeft de Nobelprijs van de vrede gekregen, maar is oorlogen begonnen. Hij heeft geen dag "geregeerd" zonder dat er een oorlog was waar Amerika niet bij betrokken was. Hij heeft nieuwe, lange afstand sluipmoord technieken ontwikkeld met Drones. Er zijn nu meer Amerikaanse kernwapens in de wereld als ooit tevoren.......Obama was slechts een pion op het schaakbord.

3 opmerkingen:

 1. .... en zo houdt ook Karel van Wolferen Obama,schuldig aan o.a.vele misdaden tegen de mensheid(10.000den burgerslachtoffers) en oorlogsmisdaden, compleet de hand boven het hoofd.......Wat een mainstream onzin!
  Obama als "toeschouwer"" ...Obama,die achterover ging zitten", "...Obama heeft weinig gedaan om erfenis Bush Cheney ongedaan te maken"
  "...Obama heeft het allemaal laten gebeuren""....Obama heeft weinig toegevoegd" "...Obama is in hoge mate slachtoffer van de omstandigheden"
  ".... Obama heeft laten zitten" ".....Obama is ipv een schaakmeester een pion gebleven op het schaakspel"
  "...Obama heeft tot nog toe steeds blijk gegeven van een rol te willen spelen alds toeschouwer, laat het maar gebeuren"
  Maar heel eventjes in dit gesprek van meer dan een uur noemt deze dwaas van Wolferen het feit "....heeft heel veel mensenlevens gekost" en ergens anders "behalve dat oorlogvoeren ,drones, kill-lists etc."
  Verder 'klinische' opmerkingen als " Kennedy besefte dat het de verkeerde kant opging in relatie met de Sovjet-Unie en met de CIA. Hij wilde de CIA in duizend stukjes opheffen en dat heeft hem zijn leven gekost" pratend over een andere president schuldig aan vele misdaden tegen de mensheid.........
  En ook over Kissinger geen woord over zijn immense aantallen oorlogsmisdaden,misdaden tegen de mensheid etc. ( > 800.000 burgerslachtoffers )
  Wat een onzin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een uitstekende en zeer interessante uitzending.

  Overigens wordt daarin Obama afdoende neergezet voor wat 'ie was. Wie het hele
  interview ziet, die stelt vast dat de hierboven aangehaalde citaten nogal uit hun
  verband gerukt worden, alsof Van Wolfferen (die een dwaas wordt genoemd) Obama
  de hand boven het ghoofd zou houden. Niets is minder waar, en het hele gesprek
  ademt die geest ook niet. Ja, het gesprek duurde meer dan een uur, maar het
  onderwerp ervan was niet Obama, naar over zijn opvolger, Trump. Kortom, een
  tendentieuze weergave van het gesprek, die meer schade aanricht dan goed doet.

  Op 15m zegt Van Wolfferen iets bijzonder interessants over de relatie China-Japan
  di, toen die aan het verbeteren was, door Hillary Clinton gefnuikt werd. Voor mij
  was dat nieuws.

  Op 18m hekelt VW het Atlantiscisme in Europa: geen ruggegraat

  48m hekelt VW de Europese media (Europa dat hij, met haar Atlantiscisme zonder
  ruggegraat kenschetst), hekelt Van Wolfferen dus de Europese media: ik parafraseer
  maar met een vrij exact citaat: "de BBC, de Guardian --en de NYT en De Washington
  Post al helemaal-- de NRC, de Volkskrant -- allemaal, allemaal zijn ze een
  werkelijkheid gaan verbeelden die niet bestaat!". en: "die hele houding tegen
  Poetin, allemaal volslagen flauwekul, de hele oorlog tegen het terrorisme is
  flauwekul."

  En op 62m "Er moet een hele grote bezem moet door alle hoofdredacties van alle
  nieuwsmedia."

  Kortom, een zeer verfrissend en tot in de details feitelijk gesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onzin. Het verhaal ging wel degelijk over Obama, en de citaten zijn letterlijk overgenomen en spreken voor zich. De in Nederland en elders blijkbaar wijdverbreide gemakzuchtige mainstream verzachtende opvatting dat Amerikaanse presidenten maar pionnen zijn (van o.a.het militair-industrieel complex ) is mij een gruwel.Dat zijn ze pertinent niet ,als hoofd van het machtigste land,als hoofd van de strijdkrachten. En zeker Obama niet.
  Het klinkt slim,intellectueel,weldoordacht...
  Maar het is een grove belediging aan het adres van de 10.000den (100.000den) slachtoffers en hun nabestaanden van deze misdadigers, denk bijv. aan al die kinderen ernstig,lichamelijk maar zeker ook geestelijk, gewond geraakt,niet meer in staat een gewoon leven te leiden in landen waar wij niet om geven.
  Moedeloos wordt je ervan om dit steeds maar weer te moeten uitleggen in ons polderlandje.
  De enkele serieuze buitenlandse intellectuelen zijn het erover eens: In ieder geval alle naoorlogse Amerikaanse presidenten,allen schuldig aan misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden etc, zouden de Neurenberg trials volgend allen de doodstraf krijgen, inclusief Obama.
  Hij overlegde 8 jaar lang elke dinsdag wie in landen als Pakistan,Jemen, Somalië,Libië, Irak,Syrië,Afghanistan vermoord zou moeten worden dmv drones,special operation teams,assassination teams, illegale luchtaanvallen, proxy units etc , vaak alleen gebaseerd op wat deze persoon had gezegd,omdat hij zo een eventueel,toekomstig,gevaar voor het Amerikaanse volk zou zijn,
  "To protect the lives of the american people"zo zei Obama.
  Buitengerechtelijk, tegen alle internationale gerechtelijke verdragen in,vermoord in no-war zones in soevereine landen.De internationale gemeenschap,de VN liet het toe......
  Er werd zelfs besloten alle mannen boven een bepaalde leeftijd(bijv.16 jaar) in bepaalde,grote,gebieden van deze landen als targets te bestempelen, vrij te vermoorden dmv oa drones bestuurd vanuit een kazerne in Duitsland of de VS,als een videogame.Vele drone-operators kregen ernstige psychische klachten,enkelen van hun werden klokkenluiders van deze wantoestanden,gruweldaden.
  De 'gevaarlijke' personen werden vaak getraceerd dmv hun mobiel, was deze inmiddels doorgegeven,verloren o.i.d .dan hadden de nieuwe eigenaar en zijn omstanders tot op 10tallen meters pech,die kwamen dan om.
  Tientallen meters omdat Hellfire-drones en Clusterbom drones werden /worden gebruiken,een ieder kan zich voorstellen wat voor een verschikking dat moet zijn geweest, een gruweldaad vele 10.000den keren uitgevoerd in de 8 jaar presidentschap van deze schurk Obama,onder zijn leiding.
  Op een gegeven moment (2012) wetende dat meer dan 9 van de 10 omgekomenen gewoon burgers waren ging schurk Obama gewoon door met zijn dinsdagmeetings,zijn kill-lists opstellen........
  Over de burgerslachtoffers zei hij "I hate it when civilians get killed,but we got some of the terrorist-leaders...."................voor een ieder enigszins intelligent zegt dat genoeg........
  En dit is nog maar een klein voorbeeld in het geheel van Obama's gruweldaden, denk aan de miljardensteun,militaire steun, aan 'oorlogen' in Gaza en Jemen.......
  De geweldadige militaire inmenging in Afrika,de special operations in in 138 landen, waar wij niets over horen.......de enorme uitbreiding van kernbom-arsenaal de ontwikkeling van de zeer gevaarlijke kleine kernbom (eerder te gebruiken).....
  De permanente oorlogen in 7 moslim landen .
  De leugens van deze schurk Obama over o.a.Libië , met als gevolg de Amerkaanse carpetbombing aanvallen op verschillende dorpen, alle bewoners kwamen om ......in Libië totaal 10.000den burgerslachtoffers....
  De leugens over Syrië ... etc.etc.

  BeantwoordenVerwijderen