Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 6, 2016 weergeven

William Blum

American Exceptionalism Presents an Election Made in Hell By William Blum Global Research, March 12, 2016 williamblum.org Region:  Theme: 
235

The U.S. Of Corruption

Two Corrupt Establishments March 9, 2016
Exclusive: The insurgent campaigns of Donald Trump and Bernie Sanders have staggered Official Washington’s twin corrupt establishments on the Republican and Democratic sides, but what happens next, asks Robert Parry.

Hubert Smeets Bekritiseert Journalistiek NRC

In Nederland wordt door de mainstream-pers zelden iets uitgevochten met rationele argumenten. Doorgaans vecht de zelfbenoemde 'politiek-literaire elite' doorgaans niets uit aan de hand van feiten. De journalist die kritiek krijgt wordt ziedend, maar zal niet openlijk de kritiek van zijn tegenstander beantwoorden.  Op feiten gebaseerd kritiek wordt dood gezwegen, en een vakgenoot met fundamentele kritiek wordt domweg gemarginaliseerd. Het is het enige wapen van de bekritiseerde journalist zodra hij de kritiek niet kan weerleggen. Met een typerend voorbeeld van deze mentaliteit werd ik gistermiddag laat geconfronteerd toen ik op de Amsterdamse Nieuwmarkt NRC-buitenland redacteur Hubert Smeets tegen het lijf liep. Na elkaar te hebben begroet, vroeg ik hem of zijn anti-Poetin campagne in zijn krant naar wens verliep. Die vraag was kennelijk een schop tegen het zere been, want  al snel meldde Hubert op hoge toon zich ernstig te hebben gestoord aan mijn kritiek op zijn corrupte jour…