Doorgaan naar hoofdcontent

Willy van Damme over Aleppo

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

Aleppo–‘Assad de moordenaar’

Door Willy Van Damme
De propagandaslag rond de oorlog in Aleppo en Syrië doet duidelijk overuren. Een prachtig voorbeeld hiervan is de wijze waarop de VN hierover op dit ogenblik bericht en bijvoorbeeld hoe de VRT en De Standaard dit dan verwerken. 
Zo heeft men het bij Verenigde Naties over berichten die men had ontvangen betreffende de executie van burgers in Aleppo door het Syrische leger en hun bondgenoten. De VN heeft dus ergens (waar?) geruchten opgevangen. Wat in het VRT-journaal dan voorafgegaan wordt door te stellen dat volgens de VN het Syrische leger mensen executeert. Wat uiteraard iets anders is.
Jordaanse prins
In De Standaard klinkt het vandaag op de website nog straffer. Daar stelt men onder de titel ‘Syrisch leger executeert meer dan 80 burgers in Aleppo’ (1) 
De eis van de VN wordt dinsdag echter duidelijk genegeerd: op vier verschillend plaatsen werden al meer dan 82 burgers vermoord. Rupert Colville, woordvoerder van de VN, spreekt over ‘de volledige meltdown van menselijke waardigheid’ in Aleppo. Bij de 82 vermoorde burgers waren er 11 vrouwen en 13 kinderen.
En er is meer. ‘Gisterenavond ontvingen we ontrustende berichten dat er nog meer lichamen op straat lagen’, voegde Rupert Colville toe. De bewoners waren volgens hem niet in staat om ze op te halen als gevolg van intense bombardementen en de angst neergeschoten te worden.
Bij de VN zijn het dus onbevestigde anonieme verklaringen over lijken die op straat liggen – een grote verrassing natuurlijk gezien de oorlog daar - en bij De Standaard heeft men zelfs al met zekerheid de daders van deze moorden gevonden. Straffe jongens bij De Standaard. Maar van wie die verhalen komen zegt men bij de VN niet, men toont zelfs geen (getrukeerde) foto’s. Men toont niets en kletst er maar op los. 
De indruk ontstaat trouwens dat die verhalen, zoals verwacht, mogelijks komen van die jihadisten zelf. Zo kreeg men op de VRT een man te horen die beweerde van de Witte Helmen te zijn, een door de CIA en de Britse MI6 gerunde mantelorganisatie van al Qaeda & Co. De VN trad dus op als luidspreker voor die groepen. De VN als steun en toeverlaat van al Qaeda!
Dat men bij de grote internationale organisaties als de VN geen enkele interesse heeft voor mensenrechten of de waarheid blijkt ook goed uit het dossier van de chemische wapens. Regelmatig beschuldigden de jihadisten de regering ervan om chemische wapens te gebruiken. En kijk de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OVCW), geleid door een Turks diplomaat, trok op onderzoek maakte een rapport en, beschuldigde daarna de Syrische regering ervan om chloorgas te hebben gebruikt. Het rapport blijft echter geheim wat een verificatie door de buitenwereld onmogelijk maakt. Er waren tot een paar weken geleden gelijkaardige beschuldigingen rond Aleppo vanuit de Syrische regering en Rusland. Men vroeg de OVCW om een onderzoek en die bewoog zelfs niet eens. Dit terwijl het gebied voor hen vrij toegankelijk was en – zeer belangrijk - een staalname dus direct kon gebeuren. De klassieke pers had voor dit verhaal trouwens evenmin interesse. 
Wie die doden dan zouden zijn weten we dus evenmin. Zoals we ook niet weten hoe ze eventueel stierven en wie hen dan had omgebracht. Met andere woorden: Rupert Colville, woordvoerder van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, brengt hier een verhaal van horen zeggen, een soort roddels dus. Wie weet bestaan er geen bronnen voor die verhalen. Het zou niet verbazen. 
En wie is die Hoog Commissaris van de VN voor de Mensenrechten? Dat is prins Zeid Ra'ad Al Hoessein, een Jordaniër en lid van het Hof van Hoessein ook gekend als het Hasjemitische koningshuis dat ooit Mekka beheerde. 
En dat is tegenwoordig de heerser over Jordanië, een Britse creatie en westerse vazalstaat die al vijf jaar mee oorlog voert tegen Syrië. Zeid Ra’ad is trouwens een verre neef van de huidige koning. Het helpt verklaren.
In het Syrische VN-vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië rekruteerde die terreurgroepen voorheen openlijk kindsoldaten. Vele ouders hadden geen inkomen en verhuurden uit nood dan maar hun kinderen. Met naar de VN hierover verstuurde officiële rapporten die nergens raakten. Mensenrechten dus. 
Maar de wijze waarop topfiguren bij de VN zoals Jan Egeland, Stephen O’Brien, Ban Ki-moon en prins Zeid Ra’ad hier opereren is geen toeval. Men doet totaal onbewezen verklaringen komende van anonieme bronnen en laat dat door de pers circuleren. Wie weet komen deze beweringen van de Brit Rupert Colville zelf. Niets is hier onmogelijk.
Doodscultus
En wat doet die pers met dat soort beweringen? Kijk naar de titel van De Standaard. De VN strooit roddels op een dusdanige verfijnde wijze in het rond opdat de zogenaamde kwaliteitskranten dat dan verder zouden opblazen tot ware propaganda. Over de toestand van de mensenrechten in Jordanië zullen we het hier en in diezelfde media dan wel niet hebben. 
Aleppo - Ummayyaden Moskee - 13-12-2016
De Ummayyadenmoskee in Aleppo na de passage van de terreurgroepen. De wederopbouw zal jaren vergen. Maar de stad Grozny in Tsjetsjenië was na de oorlog tegen die salafistische terreurgroepen daar nog veel erger vernield en is nu heropgebouwd. Belangrijk is dat er terug vrede is. Barack Obama stuurde tienduizenden salafisten naar Syrië en bewapende hen. Hij kreeg de Nobelprijs voor de Vrede. President Bashar al Assad vecht tegen die invasie en de lokale salafisten en krijgt in onze media de stempel van moordenaar. 
Terwijl Rusland en Turkije nog maar eens een poging tot overgave ondernemen bleek dinsdagochtend dat, ondanks de eerdere afspraken, een deel van de in Aleppo overgebleven jihadisten zich niet wilden overgeven en liever vechten tot de dood. Dat is toch de indruk die maandag en dinsdag ontstond uit de schaarse verklaringen die van hun in de media verschenen. 
Het doet denken aan de doodscultus van predikant Jim Jones die op 18 november 1978 in Jonestown in Guyana zorgde dat 907 van zijn volgelingen cyanide dronken en zo de dood ingingen. Waarna de twee overgeblevenen zich doodschoten. Een onbevestigd bericht uit Syrische regeringskringen heeft het zelfs over de wil van die jihadisten om eerst hun vrouwen om te brengen. Kwestie dat het leger hen anders toch maar zou verkrachten. 
Uiteindelijk is dinsdagavond dan na druk van Turkije en Rusland uiteindelijk een nieuw akkoord bereikt en geven de jihadisten zich toch over. Donderdagochtend zou de eerste groep dan de stad verlaten. Het zou in totaal gaan om een 1.000 terroristen. Verder zou er nog een 5.000 burgers ginds vastzitten. Ook die komen nu vrij met wie dat wenst mee kan gaan met die jihadisten. Wel afwachten of dit akkoord deze keer wordt nagekomen. 
De VN beweerde steeds dat er in het rebellengebied van Aleppo 250.000 tot 300.000 burgers in gevaar waren. Dit blijken er uiteindelijk maar een 100.000 te zijn. Maar die hoge cijfers van de VN dienden natuurlijk een politiek doel. En dat was morele en politieke druk uitoefenen op de Syrische regering en haar bondgenoten en het verder besmeuren van die hun reputatie. 
Willy Van Damme
Willy Van Damme | 13 december 2016 om 22:01 | Categorieën:Buitenland - Midden-Oosten | URL: http://wp.me/pgSxv-3rv

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…