donderdag 22 december 2016

NRC Journalistiek

Beste Stan,

Op pagina 8 Binnenland van de NRC onder de kop:
 Tweede Kamer wentelt zich in woorden van machteloosheid
(redacteur Mark Kranenburg) 
staat de volgende alinea:

Rode lijn
De "rode lijn"van de Amerikaanse president Obama werd enkele malen genoemd. Gebruik van gifgas tegen de eigen bevolking zou Obama niet toestaan. Assad bestookte burgers met gas, maar de Amerikaanse president deed niets.

Na o.a. het artikel van Seymour Hersh is duidelijk geworden dat Assad die aanval niet gepleegd heeft. Het gekke is dat het kamerlid (of de minister) die deze domme dingen zei in de Kamer, niet met naam genoemd wordt in het artikel.

De NRC heeft veel boter op zijn hoofd met het artikel van 12 september 2013 Timmermans; zeker over gebruik gifgas, bijna zeker over schuld Assad. Ze geven Timmermans nog enige ruimte met deze kop, want in de brief aan Kamer waar het artikel over gaat schrijft Timmermans de kwalificatie "met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid". Overigens heb ik nooit een retractie van dit artikel gelezen. 

Het is overigens typerend dat, toen eenmaal bekend was, dat het niet zou lukken om de schuld van de gifgas aanval op Assad te schuiven het zoeken naar de dader plots geen belang meer had.

groeten,

Kees

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance

Republicans 'Overwhelmingly' Approve Of Trump's Helsinki Performance, Poll Shows by  Tyler Durden Thu, 07/19/2018 - ...