• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

donderdag 15 december 2016

NOS-Leugens

Vanwaar deze vraag nu ineens? Bang betrapt te worden?

Alle info uit Syrië is gekleurd. Hoe gaat de NOS daarmee om?

De gewapende man op deze foto vocht tegen het Syrische regeringsleger in Aleppo. Is hij een rebel, een terrorist of een vrijheidsstrijder? Het is maar net aan welke Syriër je het vraagt.

Over de herovering van Aleppo is de afgelopen dagen een stroom aan nieuwsverhalen gepubliceerd. Over de hele wereld, en ook door de NOS. Kun je als Syrië-correspondent eigenlijk wel eerlijk verslag doen van de oorlogssituatie in het land?

'Dat is erg moeilijk,' geeft oud-correspondent Lex Runderkamp toe. 'Je moet eigenlijk zo veel mogelijk ter plaatse kijken om informatie te dubbelchecken. Helaas zijn er weinig tot geen buitenlandse journalisten meer in Aleppo. We zijn dus aangewezen op informatie van persbureaus en gekleurde verhalen van inwoners van de stad.' 

http://nos.nl/artikel/2148568-alle-info-uit-syrie-is-gekleurd-hoe-gaat-de-nos-daarmee-om.html

Ik citeer: 'De gewapende man op deze foto vocht tegen het Syrische regeringsleger in Aleppo. Is hij een rebel, een terrorist of een vrijheidsstrijder?'

Volgens de NOS al die jaren betrof het 'rebellen.' Waarom nu ineens de vraag of deze 'rebellen' misschien 'terroristen' waren? Vertelt de NOS nu het publiek dat het al die tijd propaganda heeft  verspreid? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten