• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

vrijdag 30 december 2016

Fake News

Beste Stan,

Het onderwerp past misschien niet bij je blog, maar terzijde vindt je het wellicht interessant om kennis te nemen van het fake-news over de vogelgriep en de wereld die daarachter schuilgaat. Enkele betrokken landgenoten volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben er inmiddels een uitgebreid dossier over aangelegd.

Meer informatie over het fake-news rondom de vogelgriep op deze site: http://kippenmoord.nl/

Met vriendelijke groeten,
Heleen

Begin doorgestuurd bericht:

Begin doorgestuurd bericht:

"Nederland kampt met de zwaarste uitbraak van vogelgriep in jaren. In één maand tijd dook het zeer besmettelijke en dodelijke virus van het type H5N8 op bij negen bedrijven, ruim 700.000 kippen en eenden zijn sindsdien geruimd. Nederland moet zich erop voorbereiden dat de vogelgriep jaarlijks terugkeert. Dat stellen onderzoekers van de Wageningen Universiteit (WUR). Hoogste tijd voor een nationale herbezinning, menen pluimveehouders.
,,Zo zijn er de afgelopen jaren veel waterrijke natuurgebieden gecreëerd, waar vogels op af komen. Is dat wel verstandig geweest?" Daarbij ontkomt de sector er zelf niet aan ook streng naar zichzelf te kijken. ,,Is het nou wel zo slim om in de buurt van water een bedrijf te openen met kippen die buiten lopen? Dat is wel heel veel risico."


1 opmerking:

  1. Komt het niet-eten van kippevlees (of anderdiers vlees) bij niemand op?

    BeantwoordenVerwijderen