donderdag 15 december 2016

Blik Op NOSjournaal

woensdag 14 december 2016

Propaganda-Alert: NOS-Aleppo-hysterie naar kookpunt

We beschouwen vandaag 13 December 2016 als het voorlopig hoogtepunt voor wat betreft het bedrijven van propaganda van de NOS en NPO. Met journalistiek heeft het bij de moreel failliete staatsomroep niets meer te maken. Met wanhopig perceptie-management des te meer.

Terwijl de Russen en Syrie het ene succes na het andere bereiken, wijk na wijk Aleppo bevrijden, mijnen vegen, mensen in veiligheid brengen, is er van de Westerse staatsmedia een 180 graden ander beeld. Onder dekking van een uiterst vaag rapport, roept de VN, waar Saoedie Arabië mede over de mensenrechten gaat, dat het Syrische leger 82 burgers zou executeren waaronder 11 vrouwen en 13 kinderen. Bewijs is er niet. Logica ook niet. Waarom zou het Syrische leger 24 vrouwen en kinderen, burgers, landgenoten, executeren? Bronnen worden ook niet genoemd. Het komt niet verder dan "bronnen melden". Of het om de bekende White Helmets, Bana, of het Observatorium is dat uit 1 man in -we menen- Londen bestaat, we weten het niet. Als iemand meer weet waar dit VN rapport op gebaseerd is, laat het weten in de comments.

Update, Jan Verheul meldt het volgend:

"Over die 82 doden in Aleppo: Bericht is in de wereld gebracht door de UNHCR. En wie is daar nu de baas? Een Saudi! En wat heeftr de UNHCR gezegd? Niets meer dan "Er zijn bronnen die spreken over 82 doden". Hij noemt geen bron. Dat kan dus gemakkelijk ( en zonder dat hij er op kan worden gepakt) door die Saudier de wereld in worden gestuurd.

Vervolgens wordt door de drie grote persbureau's , Rueters, AFP en AP het bericht verkeerd doorgegeven. Men zegt dat de UNHCR beweert dat 82 mensen ... Maar dat klopt dus niet. Een samenzwering? Òf verregaande incompetentie, òf een samenzwering." Tot zover Jan Verheul.

Failliet

Het toont het failliet van de zieltogende Publieke Omroep dat ze het voor elkaar spelen met name in de namiddag op de radio met Lara Rense hier op een hysterische en overweldigende wijze op in te gaan zonder noemenswaardige twijfel bij de VN-berichten en zonder noemenswaardige vermelding van de andere kant van de verhalen. Het NOS-8-uur-journaal opende eveneens met het VN-verhaal. Daar werden nog een stuk of 3 twitterberichten getoond van burgers die een spoedige "genocide" vrezen. De NOS verlaagt zich tot het aanhalen van vage twitterberichten om hun vage verhaal op dubieuze wijze overeind proberen te houden.

Tweet 1: Mr.Alhamdo 

Interessant. We kijken natuurlijk gelijk zelf even op Twitter en lopen de tijdlijn van "Mr.Alhamdodoor en wat zien we?
Wat grappig! En toeval! Mr.Alhamdo is goede bekende van dat andere twitter-fenomeen, Bana! De NOS zoekt haar bronnen en verslaggevers wel uit! :-)

Tweet 2: Rami Zien

En ook Rami Zien, begint in een andere tweet op minuut 19:00 over Bana te verhalen... Het is een kleine wereld daar in Oost Aleppo...

Tweet 3: Lina Shamy Deze tweet van een zekere Lina Shamy haalde het NOS-journaal ook. Iemand die meer over haar weet?

Robert van der Roer in paniek over Rex Tillerson

Zoals gezegd, het was vandaag de record-propagandadag bij de NPO en daar mocht Robert van de Roer ook niet ontbreken. Wij zijn door hem vrij direct geblokt op twitter en hij ging los op de benoeming van Rex Tillerson. Ja, die heeft van Putin een paar jaar geleden een eervolle onderscheiding ontvangen als vriend van Rusland, dus allemaal zeer verdacht... De NPO is dus in totale paniek omdat de relatie Rusland-VS misschien wel eens heel goed zou kunnen worden! En oh, oh, dan komen de sancties misschien in gevaar! Wat zijn ze toch zuur bij die zieltogende staatsomroep. Eén ding willen wij nog wel vermelden; ook de tweede man op buitenlandse zaken is vandaag voorgdragen en dat is juist weer een enorme havik die voor het bombarderen van elk land is en minder met Rusland heeft. Wat dat daar gaat worden valt allemaal nog te bezien. Of Rex sowieso benoemd wordt moet nog afgewacht worden als Senatoren als McCain mogelijk er voor gaan liggen.

Verklaring Russische Ministerie van Defensie over hysterie Olaf Koens, Lara Rense, NOS en NPO

Igor Konashenkov:

"Al het theatrale geschreeuw zogenaamd ter bescherming van de "250 duizend in de val zittende" burgers van Aleppo is leeg russofoob gezwets van de leiding van Groot Britannie en Frankrijk. In de Oostelijke wijken hielden de terroristen 100.000 mensen vast als menselijk schild. Zij hebben allemaal bij de eerste mogelijkheid de enclave verlaten en zijn vertrokken naar wijken die onder controle van de Syrische regering staan, vanwege de veiligheid, echte hulp en eten. Er is helemaal geen sprake van "oppositie", plaatselijk bestuur, of bij Londen en aanverwante Westerse regeringen zo geliefde Non-gouvermentele humanitaire organisaties, Witte Helmen, Artsenorganisaties of rechtshandhavers. Is er allemaal niet en niet geweest in Oost Aleppo. Aldus Konashenkov, de officiele vertegenwoordiger van het Miniisterie van Defensie van de Russische Federatie.

Russische mineurs ontmijnen bevrijd Aleppo Verschil Russische en Nederlandse journalisten Aleppo?

De Russische Aleppo journalisten zitten in... Aleppo... De Nederlandse Aleppo journalisten zitten in... Sander van Hoorn nog steeds in Beiroet. En Olaf? Olaf Koens zit in Tel Aviv en doet verslag van zijn balkon of dak. Vanuit Tel Aviv. Kan hij lokaal bellen voor wat hij moet zeggen. Wel zo makkelijk. Olaf Koens kwam trouwens met het verhaal van dat Assad circa 4.000 mensen doodgemarteld zou hebben enige tijd terug. Volgens Koens zou dat gedocumenteerd zijn ook door mensen vanuit het leger zelf. Iemand?Koens, heerlijk vanuit zijn eigen huisje in Tel Aviv, lekker verslag doen, en alle schuld Assad en de Russen in de schoenen schuiven. Waarom zit Koens eigenlijk in Tel Aviv en niet bijvoorbeeld in Gaza? Of gewoon in Amsterdam. Als hij toch niet naar Aleppo gaat, wat maakt het dan uit?

 Vanavond in ieder geval 2 Russische reporters, beide verslag gevend vanuit Aleppo zelf. "Met de poten in de modder". Komt in ieder geval heel anders over dan het zielige Hollandse nieuws gebaseerd op vage tweets met reporters vanaf hun veilige eigen balkonnetje waar je bij wijze van spreken de spruitjeslucht van mevrouw Koens doorheen ruikt.

Putin deze week naar Japan 

Lees verder: http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2016/12/propaganda-alert-nos-aleppo-hysterie.html?spref=fb&m=1

Plot Against Trump Revealed

Bombshell Development: Lisa Page Reveals Plot Against Trump Bombshell Development! FBI anti-Trump plotter Lisa Page revealed unde...