dinsdag 22 november 2016

Trump Vertelt de MSM de Waarheid

Trump wast media de oren en annuleert interview met New York Times

 1Archiefbeeld van Donald Trump tijdens een tv-debat. ©AFP
Dat Donald Trump niet hoog oploopt met de Amerikaanse gevestigde media zoals CNN, NBC of The New York Times, is bekend. Dat heeft hij hen nu echter ook in persoon duidelijk gemaakt. De nieuwe verkozen president zou gisteren enkele toplui en presentatoren van de grote netwerken persoonlijk bekritiseerd hebben op een vergadering. 

Het was de tabloid The New York Post die het nieuws over de bijeenkomst in de Trump Tower naar buiten bracht en meldde dat Trump had gezegd dat hij "in een kamer vol met leugenaars" zat. Andere media maken van minder drama gewag, maar duidelijk is dat Trump zijn mening over de media van tijdens de presidentscampagne nog niet gewijzigd heeft.
Aanwezig waren de directeurs en enkele presentatoren van CNN, NBC, ABC en andere netwerken. Ze waren naar de Trump Tower gekomen omdat ze dachten uitleg te krijgen over hoe Trump de toegang voor de pers tot zijn regering en het Witte Huis wil organiseren.

"Iedereen bij CNN is een leugenaar"

Maar dat liep dus even anders, aldus The New York Post, dat zich baseert op een anonieme bron. "Trump begon met CNN-baas Jeff Zucker en zei hem: 'Ik haat jouw station, iedereen bij CNN is een leugenaar en je zou beschaamd moeten zijn.' De vergadering was een complete ramp."
Een andere bron vertelde aan CNNMoney dat er "grote vooruitgang" was geboekt als het gaat over perstoegang tot het Witte Huis en Trumps transitieteam, ook al had Trump inderdaad kritiek op de aanwezige personen. Trumps woordvoerster, Kellyanne Conway, ontkende de citaten uit The New York Post en omschreef de vergadering als "vriendelijk". "Het was goed om de resetknop in te drukken." In The Washington Post, dat tijdens de campagne bijzonder kritisch was voor Trump, omschreven vier anonieme aanwezigen de ontmoeting als "respectvol".

Interview New York Times geannuleerd

Trump had deze namiddag ook een ontmoeting en een interview met de uitgever en journalisten van The New York Times moeten hebben. Maar de president-elect annuleerde die afspraak op het allerlaatste moment en verspreidde een mededeling op Twitter. Volgens Trump had de "failing NYT" op het laatste moment de voorwaarden en details van het interview gewijzigd. "Not nice", zo klonk het. 
Bij The New York Times was niemand op de hoogte van de annulatie en moesten ze het nieuws zelf via de tweet vernemen. De krant ontkent dat zij de voorwaarden had willen wijzigen. Integendeel, het was Trump die gisteren had gevraagd om het interview volledig off the record te houden, maar de krant weigerde op die vraag in te gaan, aldus woordvoerster Eileen Murphy. "Uiteindelijk waren we het eens over het originele plan: een korte off the record-sessie en een langere on the record-sessie met journalisten en columnisten."
Volgens Trump komt er "misschien" een nieuwe ontmoeting, maar blijft The New York Times ondertussen "onjuist en op een valse toon" over hem berichten.

http://www.demorgen.be/buitenland/trump-wast-media-de-oren-en-annuleert-interview-met-new-york-times-b3c6a727/


Femke Halsema Versus Miko Peled

Knesset’s New Nation State Law Codifies Israel as an Apartheid State  The passing of the Nation State law codifies what have been racis...