• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

donderdag 10 november 2016

Peter Giesen van de Volkskrant

Peter Giesen is 'Correspondent van de Volkskrant in Frankrijk, historicus,' en een exponent bij uitstek van de mainstream-pers. Zijn beschrijving vertoont alle kenmerken van het milieu van de lagere middenklasse, die van oudsher het zogeheten 'volk' wantrouwt. Vandaag bericht hij: 

Waarom het populisme zegeviert in het Westen

De comeback van het populisme

De Brexit en de verkiezing van Trump zijn opstekers voor de Europese populisten. Le Pen in het Elysée? Waarom niet? Boze burgers in Cornwall, de Provence en Mecklenburg-Voorpommeren hebben een stem gekregen.

2 opmerkingen:

 1. Viel me ook al op ,maar lees de Volkskrant van vandaag en je valt van de ene verbazing in de andere.......verbazing?....Afschuw! Geen artikel uitgezonderd......weerzinwekkend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. George Monbiot revisited: Neoliberalism – The ideology at the root of all our problems | The Guardian - April 2016.

  Financial meltdown, environmental disaster and even the rise of Donald Trump – neoliberalism has played its part in them all. Why has the left failed to come up with an alternative?

  'Chris Hedges remarks that “fascist movements build their base not from the politically active but the politically inactive, the ‘losers’ who feel, often correctly, they have no voice or role to play in the political establishment”. When political debate no longer speaks to us, people become responsive instead to slogans, symbols and sensation. To the admirers of Trump, for example, facts and arguments appear irrelevant.'

  De auteur van Amazon watershed in het Nederlands vertaald als Amazone De ondergang van het regenwoud uit 1991 zal ook niet vrolijk worden van het laatste nieuws over de ontbossing van de Amazone in Brazilië op de site van truthout: Deforestation Forces Up Brazil’s Carbon Emissions

  'The figures reveal a reversal in the trend of the previous decade, when deforestation rates fell steadily. Instead, in the year from August 2014 to July 2015, Amazon deforestation increased by 24% over the previous year. A total of 6,207 sq km was cleared according to INPE, the National Institute for Space Research, which monitors the Amazon region by satellite. With the government’s ability to carry out inspections weakened by budget cuts, once again large areas of forest were being cleared for cattle.

  Between 2011 and 2014, austerity measures introduced to reduce Brazil’s budget deficit led to a cut of 72% in the money destined for forest protection and the control of deforestation.'

  Het gaat natuurlijk om veel meer dan de Co2 uitstoot het verdwijnen van het leefgebied van de autochtone indigenous comunities en de onomkeerbare vernietiging van regenwoud bedenk ik mij wanneer ik in Amsterdam op straat bij de vuilniscontainer 2 tropisch hardhouten deuren zie liggen die in het geheel niet verrot of versleten zijn maar waarschijnlijk 'uit de mode' geraakt, iets anders kan ik niet bedenken. Met dank aan de interieur verzorgingspolitie die op de televizie de burger smaak bijbrengt zeg maar en de nationaal brede beurs van gesubsidieerde scheefleners. Begin ik maar niet weer over Blok die momenteel in Azië zit en onze huurhuizen tracht te verpatsen aan investeerders/speculanten of Ollongren die AirB&B 'n warm hart toedraagt (zat Neelie Smit Kroes die daar aandelen in heeft niet bij Pauw uit te leggen wat er mis was met Trump? maar ook mafkezen als Heleen Mees en Weird Duck en andere 'Amerika-deskundigen'). Uit het ons kent ons wereldje van bn'ers die er toe doen binnen het establishment, succesvol met geld binnen harken omdat het kan vooral, meepraten en gratis adviezen verstrekken, maar dit (altruïsme) terzijde.

  btw onder meer Ronnie Kasril (onlangs op het CREA Marxisme festival zijn vizie op de strijd tegen apartheid in South Africa vs Palestina, Boycot Divestment & Sanctions delend ) @ ColdType.net in .pdf format

  BeantwoordenVerwijderen