• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

woensdag 9 november 2016

Hillary Clinton en Geert Mak


Hoe weinig de Nederlandse opiniemakers van de VS hebben begrepen, bleek onder andere uit de oproep van 'Amerikadeskundige' Geert Mak om vrienden en kennissen in de VS 'op het hart te binden' om vooral toch op Hillary Clinton te stemmen, omdat 'zo iemand' als Trump 'moet je niet als opperbevelhebber hebben.'
 Mevrouw Clinton staat evenwel bekend als een 'War Hawk' van de corrupte politieke elite, die met haar uitspraak dat zij een 'no fly-zone' boven Syrië wilde afdwingen, aangaf dat zij uit was op een gewapend conflict met de Russische Federatie, terwijl Trump had aangegeven geen conflict met de Russische Federatie te willen. Hillary Clinton is een fanatieke volgeling van het geloof dat de VS een 'exceptionalistisch' land is dat naar de hegemonie in de wereld moet streven en daarbij geen enkele tegenstander duldt. Wat Mak en de Makkianen weigeren te beseffen is dat een groot deel van de  Amerikaanse bevolking -- ook de ongeveer 45 procent die niet meer stemt tijdens de presidentsverkiezingen -- de permanente oorlogsvoering van de VS voert moe is. Belangrijker voor de kiezers die Trump aan de macht hebben geholpen is dat hun land, met een schuld van 1.9 biljoen dollar, zijn aandacht richt op de binnenlandse malaise, de groeiende ongelijkheid, de armoede, de ondergang van een aanzienlijk deel van de middenklasse, het racisme, de corruptie van de elite, die onder Barack ('Change we can believe in') Obama gewoon doorging. Maar Atlantici als Geert Mak begrijpen dit niet. Zij steunen het militair-industrieel complex dat op geen enkele manier het beleid wil dat Trump voor ogen staat, zoals verwoord in bijvoorbeeld de volgende beloften:

'De vergeten mannen en vrouwen van dit land zullen niet langer vergeten zijn.'
'We delen alles gelijk met andere volkeren en landen. We gaan samenwerkingen opzoeken in plaats van conflicten.'

Gaat Trump dit waarmaken?  Nee, natuurlijk niet, daarvoor heeft de financiële elite in de VS te veel macht. Maar wat zijn woorden wel duidelijk maken, is dat Mak en de Makkianen in de corrupte mainstream media de war hawks aan de macht wilden helpen, de war hawks die in dienst staan van het militair-industrieel complex, en die zelfs  bereid zijn een nucleaire oorlog met Rusland te riskeren. Godzijdank hebben de Makkianen ditmaal verloren. Maar de doodsdrift is nog niet voorbij. 


Ron heeft een nieuwe reactie op je bericht ""Using Huffpo To Echo Hillary's Message Without An..." achtergelaten:David Seaman:"The polls have been totally wrong,either completely rigged or intentionally oversampling Democrats " 
https://www.youtube.com/watch?v=viEJsyjaKvc 
2 opmerkingen:

 1. http://www.counterpunch.org/2016/11/09/dont-mourn-hillarys-loss/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'I see surprised white people...'

  5'7 Black Male on twitter

  'I woke up out of my dead sleep an hour ago. I knew Trump won before I went to bed. I just thought I might have a full nights sleep first' Read on...

  BeantwoordenVerwijderen