• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

dinsdag 22 november 2016

Het Fascisme van de NRC

“Rats. Destroy Them,” a 1940s poster from occupied Denmark


Ook NRC Handelsblad laat noodgedwongen haar masker vallen. Wanneer de gedupeerde onderkaste, de vroegere arbeidersklasse, en delen van de middenklasse in verzet komen tegen de massale corruptie van de  economische en financiële elite, en haar politici plus natuurlijk de woordvoerders van de msm, zie dan hoe zij afgebeeld worden op het moment dat zij via een als democratisch geprezen procedure aan de macht komen: als ratten. Zo werden joden vroeger afgebeeld in 'Der Stürmer,' de propagandistische publicatie van de nazi's. Zodra de bourgeoisie weer eens in grote paniek raakt blijkt onmiddellijk wat al die tijd achter haar vermomming verscholen ging.


De radicale website Breitbart wil na het Witte Huis ook Europa veroveren

Breitbart News Van nieuwssite voor rechts-populistische propaganda naar het Witte Huis. Breitbart biedt een paranoïde wereldbeeld achter een betrouwbare façade. De site wil groeien in Europa.
De NRC-tekening is van Hajo de Reijger5 opmerkingen:

 1. Het is mij niet helemaal duidelijk: welke illustratie gebruikt de NRC -- de hier afgebeelde?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Is hiet niet eerder een referentie naar de welbekende illustratie van Darwin's evolutietheorie (maar dan in omgekeerde volgorde, een regressie), zoals hier bijvoorbeeld?

   Ik wil geen advocaat van de duivel spelen, maar in dat geval beperkt de aanklacht die in de illustratie besloten ligt zich tot Breitbart, d.w.z. een aantal individuen die mekaar gevonden hebben op een ideëel onderwerp, en niet, in eerste instantie, tot een etnische groep.

   Verwijderen
 3. impliciet wordt er een koppeling gemaakt tussen datgene wat breitaart schrijft, het publiek dat daardoor wordt aangetrokken, en het witte huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. drie dingen worden de tegenstander van de wereldorde verweten, mentale afwijking, achterlijk als ratten of deplorables, en fascisme, het stokpaardje om de "goeden" van de "slechten" te scheiden, het is de pavlovreactie van geveinsde morele ideologien

  https://www.youtube.com/watch?v=jSf9rhFr6T8

  BeantwoordenVerwijderen