Doorgaan naar hoofdcontent

Willy van Damme

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

De Standaard en de schande over dat schooltje in het Syrische Idlib

by Willy Van Damme
Deze ochtend jullie verhaal (Woede over ‘schande van onze generatie’, DS 28 oktober) over dat schooltje in de Syrische provincie Idlib gezien dat volgens lokale getuigen het slachtoffer was van bombardementen door het Syrische of Russische leger. Jullie plaatsen daarbij de door die getuigen geleverde foto van een klaslokaal van dat getroffen schooltje.
Stoel 
Wie echter slechts enkele minuten naar die foto kijkt ziet dat het erbij horende verhaal niet kan kloppen. Er is volgens die verhalen een grote bom neergevallen die zware schade veroorzaakte. En we zien op de foto een ingestorte muur.
Eigenaardig is echter dat een pal ernaast staande stoel is blijven rechtstaan, evenals de schoolbanken waarop zelfs het stof te zien is, vermoedelijk veroorzaakt door die ingestorte muur. Zelfs een klein stapeltje papier bleef liggen. Maar bij zo’n bomontploffing ontstaat er steeds een enorme zware luchtverplaatsing die het onmogelijk maakt dat zoiets fragiel als een stoel, schrift of bank kan blijven liggen of rechtstaan.
Hetzelfde trouwens voor de vlakbij staande muur die eveneens geen schaden lijkt te hebben opgelopen. Conclusie: deze foto geeft niet de scene weer waarbij een zware bom neerviel. Wat er juist gebeurde weten wij niet, maar het is geweten dat het hier oorlog is en dat het leugen en bedriegen dan schering en inslag is.
Het vertellen van leugens en het trukeren van foto’s is dan de dagelijkse praktijk. Het is ook gemakkelijk daar geen onafhankelijke bron dat gebied durft te betreden. Reden: Het is in handen van al Qaeda en haar bondgenoten voor wie moord en ontvoeringen dagelijkse praktijk zijn.
Idlib - Schooltje en bombardement - 26-10-2016
De door De Standaard en anderen gebruikte foto van het zogenaamd gebombardeerde schooltje in de Syrische provincie Idlib. Deze provincie is praktisch geheel in handen van een coalitie van de terreurgroepen Ahrar al Sham en Jabhat Fatah al Sham (al Qaeda). Experten zouden dit voorval best onderzoeken. Het zal vermoedelijk de eerste maal in de geschiedenis zijn dat bij een zwaar bombardement alleen de muur instort en al de rest blijft rechtstaan, incluis iets fragiel als die stoel. Ook de banken staan, met stof bedekt, netjes op hun plaats. Straffe kost. De bijna zeker getrukeerde beelden zijn te zien op de website van Orient TV, een vanuit de Verenigde Arabische Emiraten opererende nieuwssite die al Qaeda voluit steunt. Zie: http://orient-news.net/en/news_show/125905/0/Schoolchildren-massacred-by-Russian-jets-in-Idlibs-Hass
Al Qaeda wordt meer en meer in het nauw gedreven en brengt daarom dus steeds nieuwe verhalen die een gewapende interventie van de VS en de EU moet uitlokken. Met andere woorden: Er komen in de toekomst nog meer van dergelijke verhalen die dan gretig worden overgenomen door diegenen die al Qaeda steunen zoals het westen en haar media. Desnoods maakt men in Washington zelf wat beelden. Het zou alleen de dommeriken verbazen.
Stephen O’Brien
Maar jullie verhaal wekt natuurlijk geen verbazing. Al meer dan vijf jaar lang is De Standaard in deze kwestie gewoon de spreekbuis van al Qaeda & Co die feitelijk de ‘getuigen’ zijn van dat bombardement.
Verder zou voor een degelijk begrip goed zijn om te zeggen wie die hier uitvoerig geciteerde VN-topman Stephen O’Brien, verantwoordelijke voor humanitaire hulp, juist is. Hij was voordien minister voor Ontwikkelingshulp in de regering van de Britse conservatief David Cameron. Een man die dus meehielp bij de oorlog tegen de Syrische regering. Het verklaart alles over zijn huidige houding in dit conflict.
Willy Van Damme
Reageren   Bekijk alle reacties

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…