donderdag 6 oktober 2016

Occupy Nieuwspoort. Gekochte Journalisten




Udo Ulfkotte was helaas om gezondheidsredenen verhinderd en ook Julian Assange, die het Udo Ulfkotte was helaas om gezondheidsredenen verhinderd en ook Julian Assange, die het voorwoord van De Wikileaks-documenten schreef, kon er helaas niet bij zijn, kon er helaas niet bij zijn, zo grapte Tom Zwitser van Uitgeverij De Blauwe Tijger maandag in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, aan het begin van de conferentie waarop naast De Wikileaks-documenten ook Ulfkottes Gekochte journalisten gepresenteerd werd.
De zaal was goed gevuld met belangstellenden, maar als om Ulfkotte stilzwijgend toe te stemmen, schitterde het journaille door afwezigheid. Voormalig politiek-verslaggever Wouke van Scherrenburg – die nog altijd Pim Fortuyns welgemeende advies om toch te gaan koken niet ter harte heeft genomen – wist van tevoren op Radio 1, zonder het boek gelezen of zelfs maar ingezien te hebben, al dat het niets was. Doorlopen mensen, hier is niets te zien!
Na enkele inleidende woorden over het verdere verloop van de conferentie, plaatste Tom Zwitser De Wikileaks-documenten in de bredere historische, politieke en sociale context. Een zeer lezenswaardige bewerking van zijn beschouwing is te lezen op de Blauwe Archipel, het online magazine van Uitgeverij De Blauwe Tijger:
Wie De Wikileaks-documenten leest gaat patronen herkennen. .. Wat Amerika in het groot doet, gebeurt hier in het klein. Misschien minder brutaal en knulliger, maar toch.
Daarna sprak oud-journalist Eric van de Beek naar aanleiding van Ulfkottes Gekochte Journalisten.
occupy-nieuwspoort-01
De Blauwe Tijger had verder Karel van Wolferen en Stan van Houcke weten te engageren om iets te zeggen naar aanleiding van de twee boeken. Dat leverde een levendige discussie op. Joost Niemöller schreef een goed beknopt verslag van het geheel van de conferentie: Leiden de media ons de oorlog in?
http://www.novini.nl/occupy-nieuwspoort/


“De VS is een psychotisch land geworden, dat zich baseert op grootheidswaan”


0
25
Op het Binnenhof zijn gisteren twee boeken gepresenteerd over de beïnvloeding van de media en de Amerikaanse politiek. Het gaat om Gekochte Journalisten van Udo Ulfkotte en De Wikileaks documenten. Er waren veel belangstellenden, maar de media lieten het massaal afweten, aldus journalist Joost Niemöller.
Uitgever Tom Zwitser legde uit dat de media vroeger in het geheim door de CIA werden aangestuurd. Tegenwoordig gebeurt dat openlijk; de schaamte is verdwenen, aldus Zwitser. Vroeger was het soms nog best moeilijk om journalisten om te kopen, tegenwoordig hoeft dat niet eens meer.
Emeritus hoogleraar en journalist Karel van Wolferen gaf tijdens de bijeenkomst aan dat de VS momenteel een militaire krachtmeting met kernwapens uitlokt. Hij zei dat er vroeger nog werd gereageerd op propaganda, maar dat de westerse journalisten de propaganda tegenwoordig zelf produceren.
Complotten
Als Hillary Clinton aan de macht komt zullen er volgens Van Wolferen oorlogen uitbreken in onder meer Oekraïne, zal de oorlog in Syrië zich uitbreiden en dreigt het gevaar van een kernoorlog. “De VS is een psychotisch land geworden, dat zich baseert op grootheidswaan,” zei hij.
Wie anders denkt, krijgt automatisch het stempel ‘complotgek’. Maar volgens Van Wolferen bestaat een groot deel van de wereld juist uit complotten. De emeritus hoogleraar stelde dat onder meer 9/11, de aanslag op Charlie Hebdo en de moord op JFK complotten zijn.
Verzwegen
Journalist Stan van Houcke zei dat ruim de helft van de Amerikaanse begroting naar de wapenindustrie gaat. Om wapens te kunnen blijven produceren is er een vijand nodig. Daarom creëert de VS onophoudelijk conflicten. Volgens Van Houcke wordt dit belangrijke feit in de Nederlandse pers verzwegen.
Hij wees erop dat de Amerikaanse oud-minister Kissinger onlangs zei dat het buitenlandse beleid van de VS erop gericht is om Rusland uit elkaar te laten vallen. Deze uitspraak haalde het Nederlandse nieuws niet, volgens Van Houcke omdat Nederlandse journalisten niets begrijpen van geopolitiek. Bovendien is Europa een vazalstaat, en in vazalstaten dient men te zwijgen, voegde Van Wolferen toe.
[Joost Niemöller] 

http://worldunity.me/de-vs-is-een-psychotisch-land-geworden-dat-zich-baseert-op-grootheidswaan/





Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...