• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

woensdag 5 oktober 2016

Hoe Onbetrouwbaar Is Het Nieuws


Studium Generale: Hoe (on)betrouwbaar is het nieuws? Met Cees Hamelink en Janneke Monshouwer


Een interview/gesprek van Studium Generale met Cees Hamelink (emeritus hoogleraar) en Janneke Monshouwer (30 jaar ervaring als journalist) over de (on)betrouwbaarheid van de Nederlandse “mainstream media”. Er wordt gesproken over hoe de mainstream media in het verleden meermalen oorlogen heeft verkocht aan het Nederlandse volk op valse gronden met heldere voorbeelden uit de praktijk zoals de Vietnam oorlog en zowel de eerste als de tweede golfoorlog in Irak.
Ook laten ze zien hoe zowel de politiek als de mainstream media opnieuw heel Nederland nu tegen Rusland probeert op te zetten voor een volgende oorlog op wederom volkomen onware gronden. Wederom met meerdere praktische voorbeelden uit de praktijk.
nos
Mocht het aanspreken dan het verzoek om dit soort informatie te delen met familie, vrienden, kennissen etc. Deze continue en aanwijsbare leugens die opzetten tot oorlog zijn niets anders dan zwaar beschamend te noemen voor de Nederlandse mainstream media, grenzend aan volksverraad.
Met het internet en sociale media kunnen wijzelf elkaar nu informeren en zolang mensen in Nederland zich niet laten meeslepen door deze overduidelijke oorlogspropaganda dan kunnen we hopelijk een boel ellende voorkomen.
En tot slot zou ik toch ook elke mainstream media journalist in Nederland willen vragen om dit te bekijken, te delen met hun collega’s en op hun redacties te bespreken met elkaar. Houdt alsjeblieft op met het Nederlandse volk massaal voor te liegen op commando van internationale persbureaus vanuit de VS en de UK. Helemaal als dit de veiligheid van je eigen land en dus je eigen familie, kinderen etc.  in gevaar brengt, zoals dat op het moment met deze volkomen ongefundeerde oorlog ophitserij tegen Rusland het geval is.
9200000052047763Er is tegenwoordig veel kritiek op de berichtgeving van de zogenaamde Main Stream Media. Aan de lopende band verschijnen boeken met kritiek op de journalistiek. Onlangs nog Arnold Karstkens in Nederland met zijn boek – Journalist te koop. Maar eerder al boeken van Udo Ulfkotte – Gekaufte Journalisten – recent verschenen in de Nederlandse vertaling – Gekochte Journalisten – en in eigen land o.a. Janneke Monshouwer met haar boek – Ander Nieuws – wat het journaal niet uitzond.
Iemand anders die kritisch is op het nieuws en daar op de Universiteit van Nederland college over gaf onder de titel ‘Waarom moet je niet geloven wat er in de krant staat‘, is emeritus hoogleraar prof. dr. Cees Hamelink.
Het past volledig in de tijdgeest van o.a. klokkenluiders als Julian Assange en Edward Snowdon, dat manipulatie en corruptie alom plaats zouden vinden. Maar geheimen kunnen niet langer bewaard worden. Mocht je denken dat dat vroeger beter was, kom dan op deze avond naar Janneke Monshouwer en Cees Hamelink luisteren. De praktijk ontmoet hier de academie. Hamelink doceerde aan de UvA en VU en Monshouwer werkte jarenlang in Hilversum bij het nieuws.
gekochte-journalistenCoen Vermeeren gaat met hen in gesprek over het nieuws en de betrouwbaarheid van de media aan de hand van historische gebeurtenissen en de actualiteit.
Onderwerpen die aan bod komen zijn heel divers met onder andere binnen- en buitenlands nieuws van de afgelopen decennia. Van de moord op John F. Kennedy tot de Vietnamoorlog en van Eerste Golfoorlog naar de Tweede. Van Obama naar Putin en van de EU naar de VS. Van Brexit naar Nexit en van de Eurocrisis naar de ecologische crisis. Kortom over van alles en nog wat.
Een perfecte avond voor iedereen die de complexe gebeurtenissen en de berichtgeving daarover in de wereld wil kunnen duiden.
ander-nieuwsJANNEKE MONSHOUWER
Werkte ruim 30 jaar voor de Nederlandse TV (op de redactie maar ook als journalist). Daarbij stond zij in nauw contact met alle verschillende afdelingen maar ook met overheidsinstellingen, beleidsmakers, wetenschappers, defensie en bijvoorbeeld directeuren van banken en bedrijven. Daarnaast is zij documentairemaakster en schrijfster.
CEES HAMELINK
Cees Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Professor Hamelink heeft zich op vele terreinen ingezet voor de mensenrechten. Ook was hij persoonlijk adviseur van de toenmalige Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan.
Aanverwante artikelen en informatie:
-) Schokkende bekentenis – Denktank in de VS ziet graag oorlog tussen Europa en Rusland
-) Udo Ulfkotte waarschuwt tegen gemanipuleerde oorlog tussen Europa en
Rusland

-) Oud NOS medewerker klapt uit de school
-) Mainstream media liegt Nederlanders voor onder druk van de CIA
-) 10 aantoonbare grote leugens van de mainstream media
-) Mainstream media – Wie betaalt, bepaalt!
-) Wie verdienen er aan oorlog? 
-) Het militair industrieel complex
-) Overzicht van 54 valse vlag aanvallen van Zweden tot aan de VS
Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 
Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennissen, collega`s, etc. Graag zelfs, hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze willen.
spreading-the-word

http://achterdesamenleving.nl/studium-generale-hoe-betrouwbaar-is-het-nieuws-met-cees-hamelink-en-janneke-monshouwer/#.V_SwJ6OiGV5


Geen opmerkingen:

Een reactie posten