• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

dinsdag 6 september 2016

Oceanen. De moeder van al het leven


Dalia Hashad - Avaaz Afmelden

11:41 (1 uur geleden)
aan mij

Onze oceanen zijn stervende, maar over een paar dagen beslissen wereldleiders over een inspirerend plan om van 30% van de oceanen beschermd gebied te maken. Op dit moment kan de stemming nog beide kanten op gaan en wij kunnen onze leiderseen duwtje in de goede richting geven. Doe mee zodat we samen 1 miljoen stemmen kunnen laten horen:


TEKEN NU 
Beste vrienden,

Onze oceanen gaan dood. Overbevissing en klimaatverandering creëren steeds meer dode zones en de Middellandse Zee zou zomaar kunnen veranderen in een warme soep met alleen microben en kwallen.

Maar deze week kan de wereld kiezen voor levende in plaats van dode oceanen.

In Hawaii is een milieutop aan de gang waar wereldleiders stemmen over het plan om van 30% van onze oceanen beschermd gebied te maken -- precies wat volgens wetenschappers nodig is om onze oceanen weer tot leven te brengen.

Machtige visserslobbies verzetten zich tegen het plan, dus het is aan ons om op te staan en onze schitterende zeeën te beschermen. We hebben nog maar 48 uur -- teken deze urgente petitie nu en wij leveren hem rechtstreeks in de congreshal af: 

Klik hier om onze oceanen te redden

Oceanen leveren de helft van de zuurstof die we inademen, maar deze bron van leven wordt bedreigd door overbevissing, klimaatverandering en vervuiling. Tenzij we nu iets doen, kan menselijke hebzucht leiden tot de grootste uitstervingsgolf in 55 miljoen jaar.

180 overheden zijn bij elkaar om te stemmen over een afspraak om voor 2030 30% van onze oceanen tot beschermd gebied te maken. De stemming is niet bindend, maar zou de basis kunnen worden voor een latere, bindende afspraak.

Na massaal protest van activisten werd vorig jaar meer beschermd oceaangebied dan ooit gecreëerd, dus we weten dat we gehoord worden. Laten we nog een keer massaal een vuist maken zodat onze oceanen niet nog meer onder druk komen te staan: 

Klik hier om onze oceanen te redden
Onze wonderlijke oceanen bedekken 71% van onze planeet, ze houden het leven op aarde in stand en we weten dat er duizenden nog onontdekte soorten wonen. De sterke zeeën kunnen zelf herstellen van de schade die menselijk handelen veroorzaakt heeft. Maar alleen als we ze een kans geven om terug te slaan. Die kans kunnen wij de oceanen geven, als we allemaal meedoen.

Met hoop en vastberadenheid,

Dalia, Nell, Danny, Lisa, Ari, Diego, Fatima, Alice en de rest van het team


MEER INFORMATIE:

VN: "Tijd om oceanen te redden is bijna op" (Het Laatste Nieuws)
http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/2448051/2015/09/07/VN-Tijd-om-oceanen-te-redden-is-bijna-op.dhtml

Dos Winkel: “Inmiddels is nul procent van de koraalriffen nog gezond” (Down to Earth Magazine)
https://downtoearthmagazine.nl/dos-winkel-inmiddels-is-nul-procent-van-de-koraalriffen-nog-gezond/

Hawaii krijgt grootste zeereservaat ter wereld (PiepVandaag.nl)
https://www.piepvandaag.nl/gnvdd-hawaii-grootste-zeereservaat/

IN HET ENGELS:

Er zitten meerdere voordelen aan het beschermen van 30% van het oceaangebied (Pew)
http://www.pewtrusts.org/en/research-and-analysis/analysis/2016/03/21/protecting-30-percent-of-the-ocean-brings-multiple-benefits

Een baken van hoop: een werkbaar plan om de oceanen te redden (National Geographic)
http://voices.nationalgeographic.com/2016/06/08/hope-spots-an-actionable-plan-to-save-the-ocean/

De hoeveelheid beschermd oceaangebied vergroten om marine biodiversiteit te beschermen (IUCN)
https://portals.iucn.org/congress/motion/053

Geen opmerkingen:

Een reactie posten