• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

dinsdag 6 september 2016

NOS Propaganda

De joods-Israelische premier Netanyahu die onverstoorbaar doorgaat met het schenden van het internationaal recht wordt in Nederland verwelkomd met de bekende schaamteloze propaganda van de zionistische lobby bij de NOS:

Netanyahu in Nederland: Israël verdedigt gemeenschappelijke waarden 

Netanyahu: de mening over Israel is aan het veranderen, ten positieve. 
De Israëlische premier Netanyahu vindt dat Israël voor steeds meer landen een voorbeeld kan zijn. Netanyahu is vandaag en morgen in Nederland. Vandaag werd hij ontvangen door onder anderen koning Willem-Alexander en premier Rutte. 
Op vragen over de internationale kritiek op Israël antwoordde Netanyahu dat Israël niet alleen zichzelf verdedigt, maar dat het ook strijdt tegen de radicale islam. 
Volgens de Israëlische premier verdedigt Israël daarmee gemeenschappelijke waarden en zien steeds meer landen in Europa en de rest van de wereld in dat Israël geen vijand is, maar een bondgenoot. "De radicale islam is niet alleen een gevaar voor het Midden-Oosten, maar ook voor de rest van de wereld."

Politieke oplossing

Rutte herhaalde zijn zorg over de gespannen situatie in het Midden-Oosten. Hij benadrukte dat er een politieke oplossing moet komen met een Palestijnse staat naast Israël. Volgens Rutte moeten er geen nieuwe nederzettingen meer worden gebouwd in bezet gebied. 
Hij riep zowel Israël als de Palestijnen op te werken aan een klimaat dat nieuwe onderhandelingen mogelijk maakt. Rutte beloofde Israël en de Palestijnen hulp op het gebied van water en energie. Nederland zal ook adviseren over een gaspijplijn naar Gaza. 

Discriminatie

Morgen bezoekt Netanyahu ook nog de Tweede Kamer. Vertegenwoordigers van het "Diensten en Onderzoekscentrum Palestina" protesteerden vandaag in de Kamer tegen de ontvangst van de Israëlische premier in Den Haag. Ze boden daarover een petitie aan. Volgens hen rechtvaardigt het Israëlische beleid niet dat Netanyahu 'met egards' wordt ontvangen. 
"Israël heeft al tientallen jaren een beleid van onderdrukking en discriminatie en van landroof en het luistert niet naar de Verenigde Naties", zei woordvoerder De Levie. Volgens hem moet de Tweede Kamer het kabinet oproepen sancties uit te vaardigen tegen Israël. 

2 opmerkingen:

 1. Dat die gewetenloze schoft van een Netanyahu hier vorstelijk wordt ontvangen. Wat is Nederland een reactionair, medegenloos besjesland geworden. Netanyahu moet onmiddelijk gearresteerd worden en zich voor het internationaal gerechtshof verantwoorden voor zijn misdaden. Hij is een levensgevaarlijke oorlogsmisdadiger. Inderdaad, dooor gevaarlijke gekken omringt, aldus W.F. Hermans

  Met vriendelijke groet,

  Rene Westermann
  Dwarsstraat 7
  5051 RA Goirle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vergeet de Landwachters, dikke maatjes en apologisten van deze misdadiger even niet:
  Rutte en Ascher, en het dikste maatje: die WA-man.

  BeantwoordenVerwijderen