• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

donderdag 25 augustus 2016

Willy van Damme over Syrië

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

Syrië en De Morgen–Robert Ford zegt wat moet gebeuren

by willyvandamme
Als iemand die al jaren de oorlog tegen Syrië in detail volgt val ik bij het lezen van De Morgen en andere kranen al die tijd om de haverklap van de ene verbazing in de andere. De bijdragen over Syrië in de krant van vandaag 25 augustus kunnen echter als een totaal dieptepunt gezien worden.
Drie pagina’s vullen over die kwestie en niet eens het woord al Qaeda laten vallen. Het is alsof men de tweede wereldoorlog zou bespreken zonder Roosevelt, Hitler, Stalin of Churchill te vermelden. Want al Qaeda, in de vorm van Jabhat Fatah al Sham, Jabhat al Nusra of ISIS speelt hier al sinds maart 2011 een hoofdrol. Met andere woorden: Deze drie pagina’s zijn een staaltje intellectuele acrobatie van een topniveau. Gezwets bijna zonder voorgaande.
Door de rol van al Qaeda te verzwijgen en het behoudens ISIS alleen over ‘rebellen’ te hebben geven jullie natuurlijk steun aan al Qaeda. Het maakt het hen ondersteunen politiek immers aanvaardbaar. Herinner U de aanslag op 8 januari 2015 op de redactie van Charlie Hebdo.
Robert Ford met kolonel Abdul Jabbar al Akidi
De vroegere Amerikaanse ambassadeur voor Syrië Robert Ford met Abdoel Jabbar al Akidi, een van de leiders van die koppensnellersbendes. Vandaag te gast in De Morgen om het de lezers van de krant duidelijk te maken wat er in Syrië nu dringend moet gebeuren. Meer onthoofden? Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto. 
Bovendien laten jullie ongestoord zonder enige kritische vraag of opmerking de neoconservatief Robert Ford aan het woord, de vroegere Amerikaanse ambassadeur in Syrië. Een man die mee hielp om al Qaeda in Irak, haar toenmalige naam, en de Syrische Moslimbroeders te bewapenen. Alsof de vernieling van Afghanistan, Irak en Libië nog niet genoeg is.
En uiteraard is het niet zijn schuld of die van zijn neoconservatieve broeders dat ISIS en al Qaeda nu overal in de wereld aanslagen pleegt. Neen, dat zijn de anderen, de ‘misdadige’ Syrische president Assad en de ‘onbekwame’ Obama. Het is hetzelfde neoconservatieve verhaal welke figuren als Dick Cheney vertellen rond Irak. Neen, zij zijn niet verantwoordelijk voor de huidige grote problemen van Irak, het zijn de anderen.
Van een krant als De Morgen zou men toch een beetje diepgang en kritische zin mogen verwachten. Vergeet het. Dit is gewoon drie pagina’s vol debiele prietpraat en propaganda voor terreurgroepen als al Qaeda. Moet al Qaeda misschien ook eens bij jullie toeslagen?
Willy Van Damme
Lezersbrief naar  de Morgen over de drie pagina’s leugens die de krant vandaag 25 augustus over Syrië publiceerde.
willyvandamme | 25 augustus 2016 om 13:41 | Categorieën:Uncategorized | URL: http://wp.me/pgSxv-3n4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten