Doorgaan naar hoofdcontent

Willy van Damme over Aleppo

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

Syrië–Extra maagden voor Aleppo

by willyvandamme
Er is tegenwoordig wat bij te verdienen voor de in Syrië vechtende jihadisten. Toch voor die welke pogen om de omsingeling door het Syrische leger van het rebellengebied in Aleppo te doorbreken. Ze kunnen immers in de hemel extra maagden krijgen, geen 72 maar eventjes 74. Dit toch als we de geestelijke leider van die jihadisten Abdoellah al Muhaysini moeten geloven. En hij kan het weten.
Pervers 
Dat de sadistische en perverse natuur van die salafistische bendes in Syrië grenzeloos is wordt hiermee nogmaals bewezen. Hoe anders moet je mensen beschrijven die zich doodvechten om dan in de hemel tientallen maagden te mogen neuken? 
Op dit ogenblik hebben deze groepen zowat al hun overblijvende krachten verzameld om alsnog de omsingeling van het door hun broeders bezette deel van de miljoenenstad Aleppo te doorbreken. Een ontzettend bloedige slag op leven en dood die het lot van deze oorlog zal beslissen. 
En volgens het vanuit het Verenigd Koninkrijk opererende Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een instrument van de Syrische Moslimbroeders en de Britse geheime dienst MI6, de grootste aanval van die jihadisten in de al meer dan 5 jaar durende oorlog. 
Abdoellah Al-Muhaysini - Syrië - Provincie Idlib - 74 maagden - Saoedi Arabië Mekka
De Saoedische rebellenleider Abdoellah al Muhaysini belooft aan iedereen van zijn jihadisten die sneuvelt in de strijd om Aleppo 2 extra maagden in de hemel van zijn Allah. De perverse gruwel ten top gedreven. 
Ze pogen dat in het zuidwesten van de stad Aleppo te doen waar ze rekenden op een zwakkere verdediging en het element van de verrassing. Een geschatte vijftien verschillende jihadistengroepen tot meer dan 10.000 man sterk hebben zich hier verzameld en hadden in het begin deels ook succes. 
Al Qaeda
Daarbij vechten natuurlijk ook de kindermoordenaars van Noer al Din al Zinki, gekend voor het recente onthoofden van dat Palestijns kind, zij aan zij met de Syrische tak van al Qaeda, Jabhat al Nusra die zich nu herdoopt heeft tot Jabhat Fatah al Sham (Het Front voor de Verovering van al Sham). 
Ogenschijnlijk heeft al Nusra nu ook alle banden met al Qaeda verbroken. Een breuk die men met goedkeuring van al Qaeda aankondigde en in aanwezigheid van de nummer twee van de internationale terreurgroep, Ahmed Hassan Abu al Khair. Een politieke zet waar Qatar al meer dan een jaar op aandringt. Televisiezender al Jazeera had dan ook de primeur van dit nieuws. 
Het is een zet die zelfs in Washington wordt weggewuifd. Ook specialisten uit het westerse kamp zoals Charles Lister en Hassan Hassan, voorheen verdedigers van die jihadisten, spreken van een nepoperatie die in essentie alleen bedoeld is om de Syrische tak van al Qaeda meer armslag te geven. (1)
Om die strijdlust van die salafistische krijgers extra te stimuleren heeft Abdoellah al Muhaysini nu een nieuwe fatwa uitgevaardigd. Die stelt dat al wie sneuvelt in de strijd voor Aleppo in de hemel gaan 72 maar 74 maagden zal krijgen. Met daarnaast natuurlijk en nog op aarde een extra lading captagon. 
Mohammed al Jolani (al Nusra) met Bin Laden en Ayman al Zawahiri - Augustus 2012
Een veel zeggende fotomontage met links Osama Bin Laden, midden Mohammed al Jolani en rechts Aywan al Zawahiri. De witte tulband die al Jolani bij zijn eerst en enige publieke verschijning droeg was dan ook geen toeval.
Geweten is, ook tegenwoordig in Belgische politiekringen, dat die jihadisten in veel gevallen liever sterven dan zich over te geven. Bij de meest fanatieke van die vechtersbazen is sterven zelfs een eer. Ooit toonden die groepen foto’s van gesneuvelde jihadisten die men een glimlach op het gezicht toverde.  De perversiteit ten top. 
Muhaysini
Abdoellah al Muhaysini is niet zomaar een of andere seksueel geobsedeerde imam maar een sleutelfiguur in de oorlog tegen Syrië. De man is een imam afkomstig uit Mekka die ginds via zijn preken opriep tot de jihad tegen de Syrische regering. Hij stond er ook bekend als een belangrijk fondsenverzamelaar, voor de jihadisten is hij de man met een onuitputtelijke kredietkaart. 
Zijn neef Omar al Muhaysini sneuvelde op 24 april 2013 in het Syrische Der Er Zor waarna Abdoellah dan maar zelf naar het noorden van Syrië trok om er de salafistische opstand leiding te geven. Niet moeilijk dus voor hem om onmiddellijk een van de leiders van dat verzet te worden.
Een van zijn eerste acties in Syrië was pogen te bemiddelen tussen ISIS en al Nusra (al Qaeda). Waarbij hij gesprekken had met niemand minder van Aywan al Zawahiri, de topman van al Qaeda internationaal, en Aboe Ali an Anbari, toen bij ISIS de nummer twee na Aboe Bakr al Baghdadi, de kalief van ISIS. De gesprekken mislukten echter.

Interview met de Russische televisiezender RT van 3 augustus over een recente vermeende chemische aanval door Noer al Din al Zinki in de buurt van Salah Eddin, een wijk in het zuidwesten van Aleppo waar er normaal ook een corridor moest zijn voor burgers om uit die hel te ontsnappen. Vanuit het stadscentrum wordt die buurt door die groep nu aangevallen om zo de omsingeling van hun stadsdeel te doorbreken. Over deze vermeende aanval van vorige maandag werd er in onze media praktisch geen melding gemaakt. Geen verrassing. 
Hij bleef echter officieel afstand houden van al Nusra alhoewel hij veelal omschreven wordt als een topman van de Syrische tak van al Qaeda. Hij is echter de stichter in 2014 van Jaysh al Fatah, het Leger van de Verovering, een alliantie van allerlei salafistische groepen. Sommigen hiervan worden officieel zelfs omschreven als gematigd en kregen ook altijd westerse militaire steun. 
Geheime diensten
Merkwaardig was ook zijn fatwa vorig jaar om overal in de door jihadisten bezette gebieden de Turkse lira als betaalmiddel in te voeren. Het bleef echter bij een vrome wens want Turkije is in Syrië gewoon gehaat. Voor vele kenners van de Syrische oorlog is hij gezien zijn herkomst en rol dan ook de man van de veiligheidsdiensten, vooral dan de Saoedische.
Hij speelde duidelijk ook een belangrijke rol bij de rekrutering van buitenlandse jihadisten, zeker Nederlandse en Belgische waar hij blijkbaar veel aandacht voor had. Vermoedelijk had hij gezien zijn sleutelpositie ook goede contacten met westerse inlichtingendiensten zoals de CIA, de Franse DGSE en het Britse MI6.
Het mede door hem in maart 2015 gestichte Leger van de Verovering was immers de drijvende kracht achter de verovering van de noordwestelijke aan Turkije grenzende provincie Idlib. De laatste grote overwinning van die salafistische terreurgroepen. 
Aleppo - 75 - Zuidwesten - Militaire situatie  - 5 augustus 2016
De situatie deze namiddag vrijdag 5  augustus rond 19 uur. De door het leger bezette corridor bevat twee militaire basissen en is een drie kilometer breed. In essentie  golft de strijd heen en weer en is Jaysh al Fatah er al aan zijn vierde offensief bezig. 
En die verovering was alleen maar mogelijk gemaakt doordat die groepen de beschikking hadden gekregen van die Amerikaanse hypermoderne telegeleide antitankraketten TOW die de rebellen een overwicht gaven op het slagveld tegen de tanks en zware artillerie van de regering. 
En om met die toestellen te kunnen werken was er veel training door (Amerikaanse) specialisten nodig. Deze raketten worden trouwens op dit ogenblik gebruikt door het Leger van de Verovering, en dus al Qaeda, bij de strijd om Aleppo. Of hoe het westen al Qaeda blijft steunen ondanks aanslagen als die door al Qaeda op Charlie Hebdo. 
Abdoellah al Muhaysini voert op dit ogenblik als chef van het Centrum voor de Steun aan de Jihad mee de slag om Aleppo aan. Een slag die zoals feitelijk verwacht op een nederlaag aan het uitdraaien lijkt voor die jihadisten. 
De slag begon zondag en duurt nu dus al bijna een week. Ze verloren volgens de meeste schattingen al ettelijke honderden rebellen in wat een der bloedigste slagvelden van de oorlog is. Een gevecht op leven en dood voor mensen als Muhaysini. 
Willy Van Damme
1) De groep veranderde niet alleen van naam maar nam ook een nieuwe vlag aan. Geen zwarte vlag meer maar een met witte achtergrond. Daarbij toonde hun leider Mohammed al Jolani, wiens echte naam Ahmed Hoessein al Shira blijkt te zijn, voor het eerst aan de wereld zijn gezicht. Echter aangekleed met witte tulband zoals Bin Laden en Zawahiri, de huidige baas van al Qaeda. Het typeert. 
- Tahrir Institute for the Middle East, Hassan Hassan en Bassam Barabandi, ‘Al-Qaeda Steps Back to Let Nusra Move Forward in Syria’ (Al Qaeda neemt stap terug zodat Nusra vooruitgang kan maken), 3 augustus 2016, http://timep.org/commentary/al-qaeda-steps-back-to-let-nusra-move-forward-in-syria/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=New%20Campaign&utm_term=%2AMideast%20Brief
Het Tahrir Institute for the Middle East is een in Washington DC gevestigde studiedienst en lobbygroep met in de adviesraad o.m. de neoconservatief Francis Fukuyama en de Nederlandse Marietje Schaake, Europarlementslid voor D66.  
- Foreign Policy, Charles Lister, ‘The Nusra front is dead and stronger then never before’ (Het Nusra front is dood maar sterke dan ooit voorheen), 28 juli 2016, http://foreignpolicy.com/2016/07/28/the-nusra-front-is-dead-and-stronger-than-ever-before
Charles Lister was tot recent een topman voor het Brookings Doha Center, de afdeling in Qatar van het Brookings Institute, een der tientalen studiediensten en lobbygroepen in de VS. Partner hier is de regering van Qatar, een der voornaamste financiers van al Qaeda. 
willyvandamme | 5 augustus 2016 om 22:50 | URL: http://wp.me/pgSxv-3m0
Reageren   Bekijk alle reacties
Abonnement opzeggen om geen berichten meer te ontvangen van Willy Van Damme's Weblog.
Verander je e-mail instellingen in Beheer abonnementen.
Problemen met klikken? Kopieer en plak deze URL in je browser:
https://willyvandamme.wordpress.com/2016/08/05/syri-extra-maagden-voor-aleppo/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

Native American Rape Survivors

A sign marks the entrance to White Earth Indian Reservation in Mahnomen County, Minn. (J. Stephen Conn / CC 2.0) WHITE EARTH RESERVATION, Minn.—Candice (not her real name) awoke with a start. Someone was pulling down her sweatpants. It was a male friend. “Stop!” she shouted. He kept groping her. She kicked him and he fell off the bed. She dashed out of the bedroom, tripping and tumbling down the stairs. Gripped with fear, she heard his footsteps behind her in the dark and forced herself to stand upright as she staggered out to the porch. Candice was still intoxicated. She got into her car and drove into a ditch. A white police officer pulled up. She struggled to hold back tears as she told him about the attempted rape. All the officer saw was a drunk and disorderly Native American woman. He dismissed Candice’s report of sexual assault as a lie she had made up to avoid getting a DUI. He did not take her to the hospital for a forensic exam. The sexual assault was not recorded in his pol…