• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

 • I.F. Stone

zondag 28 augustus 2016

TTIP MISLUKT

Duitse minister: TTIP-overleg is de facto mislukt

Duizenden mensen demonstreerden vorig jaar oktober in Amsterdam tegen TTIP ANP
De onderhandelingen tussen de VS en de EU over het vrijhandelsverdrag TTIP zijn in feite mislukt, zegt de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel. Dat komt "omdat wij Europeanen ons natuurlijk niet aan de Amerikaanse voorwaarden willen onderwerpen", zei Gabriel in een vraaggesprek op de Duitse zender ZDF. "Het overleg is mislukt, maar niemand durft het toe te geven." 
De onderhandelingen over het omstreden TTIP (Transatlantisch Handels- en Investeringspartnerschap) duren al drie jaar en hadden volgens de oorspronkelijke planning dit jaar afgerond moeten worden, maar die deadline is al opgeschoven naar 2019 of 2020. Volgens Gabriel hebben de delegaties tot dusver over geen van de 27 hoofdstukken overeenstemming bereikt. 

Economische impuls

Volgens de voorstanders betekent het vrijhandelsverdrag een enorme impuls voor de economieën van Europa en de VS en profiteert ook de rest van de wereld van de positieve effecten. 
Het Centraal Planbureau voorspelde twee maanden geleden nog dat de Nederlandse handel met de VS zal verdubbelen als gevolg van een TTIP-akkoord. Door het verdrag zouden grote handelsbelemmeringen zoals douanerechten verdwijnen.
Er is ook veel verzet tegen de afspraken. Milieubelangen, voedselveiligheid en goede arbeidsvoorwaarden zouden erdoor op de tocht komen te staan. 
Gabriel toonde zich wél enthousiast over de afspraken met Canada over het CETA-vrijhandelsverdrag, omdat die in zijn ogen veel gelijkwaardiger zijn. De nationale parlementen van de EU-lidstaten moeten zich hierover nog uitspreken.  

1 opmerking:

 1. De weg naar huis kwijt
  Het bio-industrieel-gen-technologisch-complex en aanverwant.


  After a decade of decline, Americans are consuming more meat again - rapport van de Rabobank. Ja, echt :-)

  Gekker moet het niet worden. Ik had het ook niet in de gaten (Wèl dúh) Het vegetarisme is op z'n retour en barbequeïsme is hip! (probeer eens 'n barbie op het rooster van uw kenissen en merk wat afbranden inhoudt!). Het broodje gezond is immers ook slinks overgenomen door de slager evenals salade's die, steeds vaker, niet zonder lijken uitgerust te bekomen zijn, bij de AH in elk geval sinds enige tijd, de jeugd vergiftigend in hun perceptie van wat we als 'normaal' dienen te beschouwen. (TAKE IT) Het nieuwe normaal?

  Ongeveer zoals een daklozenopvang in Amsterdam die in een publicatie een antikraak-organisatie als alternatief opwerpt voor het schrijnende gebrek aan het met opzet gecreeerde gebrek aan sociale huurwoningen want daar zijn er volgens onze minister teveel van in Amsterdam (En niemand van onze 'volsvertegenwoordigers' die de analyse weet te maken dat dit tuig beweert dat er teveel mensen zijn die zijn aangewezen op sociale huisvesting. Vandaar dat in tegenstelling tot de salarissen vorig jaar de huizenprijzen in de hoofstad met meer dan 17% stegen en dit breeduit als goed nieuws werd gebracht). De gewetensbezwaarde 'krakers' van weleer die subsidie verafschuwen, tot in hun ziel kwetsend, en volstrekt naïef evengoed pijnlijk de plank misslaand. Wie geeft ze in godsnaam les? Zorgverleners net afgestudeert aan de sociale akedemie gespeend van enig historisch besef, belerend, de les lezend... De toekomst veilig stellend? Muhahaha

  BeantwoordenVerwijderen