donderdag 18 augustus 2016

Boerkini


De ophef over de boerkini is typerend voor de hypocrisie van de westerling. Wanneer westerse vrouwen in vakantieresorts in Sharm al Sheikh in bikini of zelfs topless rondlopen, terwijl de cultuur aldaar dit afwijst, dan is er geen enkel steekhoudend argument om zich hier in Europa op te winden over de boerkini, laat staan te verbieden. Dit alles nog afgezien van de weerzinwekkende vleescultuur van het Westen.
Ondertussen begint de NRC-medewerker Arjen van Veelen onder de kop: 

De boerkini-draagster snoept van twee walletjes

meteen met zijn mening: 
De boerkini is een provocatief zwemkostuum dat me compleet verwart. 
Daarentegen verwarren de onderstaande   onthaarde spleetjes hem niet. Die zijn niet 'provocatief' maar progressief. Wat zou dit joch bezielen?




3 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

Arjen de Grote lul

Arjen van Veelen (Rotterdam, 1980) is schrijver. Hij woont in St. Louis, Missouri.

Voor de Correspondent schrijft hij tweewekelijks reportages vanuit het heartland van Amerika. Voor NRC Handelsblad schrijft hij wekelijks essays over media en cultuur.

Voor zijn laatste boek En hier een plaatje van een kat won hij de Jan Hanlo Essayprijs Groot 2015. Zijn debuut Over rusteloosheid behaalde de Longlist AKO Literatuurprijs 2010.

Hij deed verslag vanuit de Verenigde Staten voor onder meer Nieuwsuur, Radio 1 Journaal en Met het Oog op Morgen.

Hij werkt aan een roman over Alexander de Grote.

Anoniem zei

Geachte heer Bauke Jan Douma,

U noemt Arjen van Veelen Arjen de Grote Lul. Ik vind dat nog veel te veel eer voor dit heerschap. Ik zou hem liever Arjen Vervelend willen noemen. Hij is gewoon een vervelende betweter. Helaas kraamt dit slag mensen complete onzin uit. Gevaarlijk voor de mensheid.
Met vriendelijke groet,

Rene Westermann,
Dwarsstraat 7
5051 Goirle

Unknown zei

En zo is het Stan, soms zou je willen dat voor bepaalde mensen een boerkini plicht bestond, some things can never be made unseen... ;-)

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...