• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

zaterdag 4 juni 2016

Trouw Racisme

Wat is er aan de hand met de Nederlandse mainstream-media? Ineens ontdekken ze allemaal tegelijkertijd dat Nederland een racistisch land is. Jarenlang schrijf ik hierover op mijn weblog, en nooit een reactie van mijn collega's gekregen. Vandaag meldt Trouw:

Integratie-expert: 'Ontvriend nooit een racist'

Wilfred van de Poll − 04/06/16, 14:21
© Trouw. Beeld uit televisiespot tegen discriminatie.
Van gescheld op Sylvana Simons en Erik van Muiswinkel tot tumult over Typhoon: het internet leek de afgelopen weken een open riool van racisme. Het gescheld neemt er toe, vooral op sociale media. Zo verdubbelde in 2015 het aantal klachten bij het Meldpunt Internet Discriminatie, met name over uitlatingen op platforms als Facebook en Twitter.
Trouw vraagt zich het volgende af:

Wat valt daartegen te doen? 

Wel beste collega's van Trouw, mijn advies is dat jullie en de journalisten van de mainstream-pers in het algemeen ophouden op een verhulde manier jullie racisme te tonen. Dus als er nog steeds elke week weer talloze burgers in Irak of Syrië of Afghanistan, of Libië worden vermoord, meldt dat dan en voeg eraan toe dat de NAVO, onder aanvoering van de VS, en met steun van de corrupte commerciele massamedia daar mede verantwoordelijk voor zijn. Dat zou alvast een begin kunnen zijn. Anders krijgen lezers de indruk dat een gekleurde dode minder relevant is dan een witte dode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten