dinsdag 7 juni 2016

Lucas Waagmeester. Amateur




Zonder enig serieus bewijs dat in de rechtbank overeind zou blijven, suggereert nu al NOS-correspondent Lucas Waagmeester dat de Koerden achter de aanslag vandaag in Istanboel zitten. Wie neemt een dergelijke amateur in dienst? De journalistiek is in Nederland in handen gekomen van ijdeltuiten. Te weinig distantie. 




6 opmerkingen:

Ron zei

Zwitsers referendum basisinkomen ondanks verwerping groot succes .Meer dan 20 % stemde voor een basisinkomen van $2.500 per maand voor iedereen. De verwachting was hoogstens 15%. http://www.democracynow.org/2016/6/6/headlines/switzerland_voters_reject_basic_income_proposal

Jan Fré Boven zei

Het eerste dat in mij opkwam, na iets over de aanslag te hebben vernomen, was dat de Koerden de schuld krijgen van "de aanslag". En dan is het volslagen voor de hand liggend dat de NOS dit ook in het nieuws brengt.

Wat heeft het referendum over het basisinkomen in Zwitserland daar mee te maken?

stan zei

de vraag is 1. waarom de koerden als eerste bij u opkwam. 2. wat bij u opkomt, kan natuurlijk geen criterium zijn voor een professionele journalist. waarom gebruikt u dan toch dit argument?

Bauke Jan Douma zei

Dank, Jan Fré Boven. Wat er in u opkwam, dat mag de NOS als nieuws brengen.

René zei

Jan Fré weet waarschijnlijk dat de westerse media zo in elkaar steekt, daardoor is het voor de hand liggend.

Ik moet bekennen dat ik het ik-heb-gelijk-toontje in uw berichtgeving geen sterk punt vind, ondanks dat u mogelijk het gelijk aan uw zijde hebt. Het zal waarschijnlijk verbittering zijn bij het besef dat de mediawereld zo in elkaar steekt en dat het u in uw journalistieke carrière niet gelukt is om dit te veranderen.

Dit is overigens geen aanval, maar slechts een mening over uw schrijfstijl. Ik waardeer uw weblog zeer en u verdient een beter podium met meer bereik. Als u het wilt, dan wil ik hierbij graag helpen.

Mvg, René

stan zei

nee, rêne, hoe vriendelijk dit aanbod ook is. ik ben niet uit op een groot publiek. ik ben ook niet verbitterd. ik walg slechts van de doortraptheid van veel van mijn collega's. het is niet alleen een toontje in mijn schrijfstijl, maar ik heb helaas ook gelijk. dat komt omdat mijn kennis veel omvangrijker is dan die van de meeste polderjournalisten. dit weet ik uit vijf decennia ervaring. ik ga ervan uit dat uw opmerkingen zijn beantwoord. zo niet, dan verneem ik dit wel.

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...