maandag 20 juni 2016

Lodewijk Asscher Schendt het Recht 6

Anoniem heeft een nieuwe reactie op je bericht "Lodewijk Asscher Schendt het Recht 5" achtergelaten: 

Ook waard om te lezen http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2016/06/schimmigheid-onkunde-en-fraude-in-den.html
Corrie van der Hart 


Schimmigheid, onkunde en fraude in Den Haag


Opeenvolgende regeringen in Nederland hebben - in strijd met hun eigen richtlijnen - jarenlang teveel AOW betaald aan mensen die op de bezette westelijke Jordaanoever in illegale nederzettingen wonen. Figuren als Rutte, Balkenende, Donner, Asscher, de SVB en wat ambtenaren hebben zo'n tien jaar de Nederlandse staat opgelicht en de Tweede Kamer voor het lapje gehouden. Het was een onthulling van NRC Handelsblad. Opmerkelijk, die onthulling?
Sinds 2006 was er een wet die aangaf dat alleen het volle bedrag aan AOW kon worden betaald aan mensen die woonden in een land waarmee Nederland verdragen had. Israel heeft zo'n verdrag met Nederland. Maar voor gebieden die niet tot die landen behoren - en dat geldt dus voor de bezette Westoever, het is Palestijns gebied   - geldt zo'n verdrag niet. Hetzelfde gaat op voor de bezette westelijke Sahara, of het bezette deel van Cyprus. Ze behoren niet tot Marokko, respectievelijk de Cypriotische Republiek. In die gebieden wordt dan ook gekort op de AOW. Maar op de Westoever gebeurt dat dus al ruim tien jaar niet.
Zo'n 81 mensen krijgen dankzij malversaties van nota bene de Nederlandse regering zelf, meer dan ze toekomt. En als we ons daar boos over maken gaat het daarbij natuurlijk niet zozeer niet om het geld, als wel om het principe. Om fraude, wetsovertreding. En waarom? Om Israel, c.q. de Israel-lobby in Nederland, niet voor de voeten te lopen. Die protesteerde namelijk toen in 2002 al duidelijk werd dat AOW-ers op de Westoever dreigden te worden gekort. Maar door mee te werken aan de fictie dat deze 81 mensen in Israel wonen en  niet in een nederzetting op van Palestijnen gestolen grond, sanctioneert de Nederlandse overheid als het ware een bezetting die nu al 49 jaren miljoenen Palestijnen tot rechteloze burgers reduceert en voor hen beslist over leven, dood, bezit en bestemming.
Veel mensen geven nu Asscher de schuld. Hij is inderdaad degene die op dit moment voor de fraude verantwoordelijk is. Een beetje Kamer zou hem daarom straks naar huis moeten sturen (ik moet nog maar zien dat dat ook echt gebeurt). Maar het zou wel een beetje oneerlijk zijn, want het frauderen was al jaren gaande. Ieder Kamerlid had het kunnen weten. In 2015 kwam er een zielig verhaal in het nieuws van een mevrouw van 90, een holocaust-slachtoffer, dat dreigde te worden gekort toen ze naar een nederzetting verhuisde. Dat werd na  protesten van het CIDI onmiddellijk gesust. Maar een Kamerlid dat toen vragen zou hebben gesteld, had  moeten ontdekken wat er aan de hand was.
In plaats daarvan deed de NRC dat dus. En om terug te komen op de vraag: was het een opmerkelijke onthulling? Als je het mij vraagt is het antwoord: nee. Het geeft namelijk scherp aan hoe de Nederlandse politiek omgaat met het Israelisch-Palestijnse conflict. Die bezetting, zo wordt in Den Haag gedacht, deugt strikt genomen niet. Maar ja, dat zijn Palestijnen en daar hebben we niet zo veel mee. Terwijl Joden, die hebben veel geleden in de oorlog, die willen we niet voor het hoofd stoten. En al helemaal niet als ze - wat ze altijd doen als je ze te na komt, zoals ook in dit geval - een keel opzetten en gaan protesteren.  
Eigenlijk is dat de aanpak die sinds het begin van de jaren '60 overheerst. Vanaf toen begonnen we met het bouwen van Holocaust monumenten voor de vermoorde Joden (iets waar we tot op de dag van vandaag nog mee doorgaan, zie de discussie over het namenmonument in Amsterdam). In '67 bij de Juni-oorlog stonden we ineens massaal ''achter Israel''. En zo kon het gebeuren dat de Israelische generaal Sharon al vóór de Oktober-oorlog van 1973 in de Waal bij Dordrecht met zijn ponton-brug mocht oefenen voor de oversteek over het Suez-kanaal, waarmee hij later, in die oorlog, een Israelische nederlaag wist te voorkomen. En zo kon het gebeuren dat tíjdens diezelfde oorlog minister van Defensie Vredeling stiekem zijn fiat gaf aan de levering van reserve-onderdelen en munitie aan het Israelische leger, zonder dat premier Den Uyl of andere kabinetsleden ervan wisten.

Lees verder: http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2016/06/schimmigheid-onkunde-en-fraude-in-den.html


2 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

En El Al een eigen geheim hoekje heeft op Schiphol, illegaal wapens vervoert via
datzelfde Schiphol, parelementaire onderzoeken frustreert, etc.

Sonja zei

En ik maar denken dat het financieren en bevoordelen van Joodse kolonisten een probleem was. Blijkbaar niet, horen we van de 'oppositie'. "Minister Asscher had eerder met een passende oplossing voor AOW voor oorlogsslachtoffers moeten komen."
http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10306902/asscher-had-eerder-moeten-ingrijpen

Secret U.S. Military Bases

AFRICA ,  CHINA ,  EUROPE ,  FRANCE ,  GERMANY ,  GREAT BRITAIN ,  INTERNATIONAL ,  ISRAEL ,  LATIN AMERICA ,  MIDDLE EAST ,  RUSSIA ,  SE...