donderdag 9 juni 2016

Ahmed Aboutaleb en de Jordaan 4

Meneer Aboutaleb, ik adviseer u deze bijeenkomt, georganiseerd door van origine Joods-Israelische en Palestijnse vrouwen, bij te wonen, zodat u de keerzijde van het verhaal van Amos Oz leert. 

cid:image002.png@01D1C0BF.DAF1EEF0                              cid:image004.jpg@01D1C0BF.DAF1EEF0
Collapsing Prospects: Palestinians in Area C/West Bank
Presentatie van een nieuw rapport geschreven door een multidisciplinair team van experts over area C in de bezette Palestijnse Gebieden
Dinsdag 21 juni, 20:00, CREA Amsterdam
cid:image006.jpg@01D1C0BF.DAF1EEF0
Een interdisciplinair team van Nederlandse experts bezocht Palestina in oktober 2015 met twee specifieke doelstellingen: het beoordelen van de Human Security situatie van Palestijnse gemeenschappen en de mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling in het gebied. Verder was het hun doel om Nederlandse beleidsmakers specifieke interventies voor te leggen. Het team van experts was samengesteld uit mensen met deskundigheid in watermanagement, gender en conflict, mensenrechtenwetgeving, human security, en economische en sociale ontwikkeling. De leden waren Rachel Kurian, Aalt Leusink, Peter van Lieshout, Marloes van Noorloos en Dubravka Žarkov. De focus van hun missie was de rechtsstaat, mensenrechten, toegang tot natuurlijke hulpbronnen, en het beleid en praktijken van sloop en bouw in de gebieden. De missie werd geïnitieerd en georganiseerd door gate 48, kritische Israëli's in Nederland en Palestina Link, een organisatie van Palestijnen in Nederland.
De missie resulteerde in een rapport waarin de drie aandachtsgebieden worden behandeld en dat reflecteert op de rol van internationale en lokale NGO's en hulporganisaties, waaronder de Nederlandse overheid en bedrijven daarin. Het verslag en de conclusie zullen worden voorgelegd aan Nederlandse beleidsmakers, zowel in het parlement als in de regering.
De avond zal geleid worden door Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib.
De presentatie worden georganiseerd door Palestine Link en gate48 in samenwerking met CREA
cid:image008.jpg@01D1C0BF.DAF1EEF0
Voertaal: Nederlands.

2 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

Bij de PvdA hadden ze een ideetje. De onwaarschijnlijke Aboutaleb de grote leider.
Maar hoe krijg je alle kader-neuzen dezelfde kant op? Dat kan alleen op één manier.
Obama is het voorbeeld.

Je moet een naam opbouwen die weliswaar progressief is, maar tegelijkertijd een
dossier dat zonder uitzondering pro-Israël is.

Wat we zien is de wording van een verkiezingsleugen naar Amerikaans voorbeeld,
en de ultieme career move van ambitieuze Aboutaleb.

Sonja zei

De keuring van het vlees... Bilderberg

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...