• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

dinsdag 31 mei 2016

Esseline van de Sande Krijgt Joan Ferrier Penning 2016

ESSELINE VAN DE SANDE WINT JOAN FERRIER PENNING 2016

29/05/2016 19:43 - Eric Mahabier
Esseline van de Sande wint de Joan Ferrier Penning 2016
Esseline van de Sande wint de Joan Ferrier Penning 2016 Foto: Joan Ferrier Penning  

DEN HAAG - Esseline van de Sande, mede oprichter van Het Grote Midden Oosten Platform, is de grote winnaar van de Joan Ferrier Penning 2016. Dit heeft ze te danken aan haar onvermoeibare inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden Oosten, in het bijzonder Syrische vluchtelingen.
De Joan Ferrier Penning is een eerbetoon aan Joan Ferrier. De penning wordt uitgereikt aan een persoon die een uitzonderlijke rol vervult ten behoeve van gelijkwaardigheid van alle mensen. Iemand die de verbinding zoekt in de diversiteit van de samenleving.
 "De jaren leven en werken in Syrië hebben me wakker geschud. Bij terugkomst in Nederland realiseerde ik me hoe groot de kloof soms is en hoe groot de vooroordelen soms zijn. Ik probeer met verhalen en het delen van ervaringen mensen hier te inspireren in de hoop op meer begrip over en weer",  reageert ze
Esseline van de Sande (1967) werkt al meer dan twintig jaar als adviseur, verhalenverteller/ essayist, auteur, publicist, spreker, trainer en fondsenwerver in Nederland en het Midden Oosten. Ze werkte voor adviesbureau Boertien, de Verenigde Naties in Syrië en Jordanië, VPRO Radio en publiceert regelmatig in NRC, Trouw en op Joop.nl.
Ze is betrokken bij humanitaire projecten, onder andere Waka Waka en Helping Refugees in Jordan. Ze is medeoprichter, bestuurder en expert van Het Grote Midden Oosten Platform. Ze bouwt bruggen tussen culturen, adresseert en ontmantelt angst en toont een ander verhaal dat hoop geeft, inspireert en verbindt. Ze kent de Arabische context en is gespecialiseerd in Syrië, Libanon, Jordanië, vluchtelingen, interculturele communicatie, omgaan met angst in eigen land en integratie vragen.
Share on Facebook   
Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina


Lees meer: Esseline van de Sande wint Joan Ferrier Penning 2016 - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/05/29/esseline-van-de-sande-wint-joan-ferrier-penning-2016/#ixzz4AFIq3gCw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten