• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

woensdag 27 april 2016

Papoea's en de Witte Man


Hoe de papoea's de witte man leren wat recht is. Het roofzuchtige Westen heeft nooit echt in het recht voor allen geloofd.


Papoea-Nieuw-Guinea sluit Australisch opvangkamp


Protest tegen de opvangkampen van Australië REUTERS
De regering van Papoea-Nieuw-Guinea gaat een Australisch opvangkamp voor asielzoekers op het eiland Manus sluiten. Australië krijgt het dringende verzoek om op korte termijn te zoeken naar een alternatieve locatie op Australisch grondgebied.
Het hooggerechtshof van Papoea-Nieuw-Guinea bepaalde gisteren dat het kamp in strijd is met de grondwet. Volgens de uitspraak wordt de persoonlijke vrijheid van de vluchtelingen geschonden. 

Verlegenheid

De regeringen van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië zijn door het vonnis in verlegenheid gebracht. Papoea-Nieuw-Guinea krijgt in ruil voor de opvang miljoenen ontwikkelingshulp en die steun zal door het besluit wegvallen. 
De opvang van vluchtelingen op eilanden buiten Australië is de hoeksteen van het Australische asielbeleid. Zo wil de regering voorkomen dat de vluchtelingen voet zetten op Australische bodem. Dat beleid wordt nu dus door Papoea-Nieuw-Guinea doorkruist.

Ander vonnis

Het hooggerechtshof van Australië oordeelde eerder dat het terugsturen van asielzoekers wel volgens de grondwet mag, ook als ze buiten Australië worden opgevangen.
Veel Australiërs protesteren tegen het asielbeleid van de regering. Ze vinden dat de vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven en spreken zelfs van Australische concentratiekampen.1 opmerking:

  1. Papoea-Nieuw-Guinea leert het misdadige Australië een lesje. De tranen
    schieten je in de ogen.

    BeantwoordenVerwijderen