zondag 10 april 2016

Nederland Slaapt Door



PROTEST

"Nieuwe Franse revolutie" slaat over naar Brussel



 1
De protestbeweging Nuit Debout waait over van Frankrijk naar België. Op de Kunstberg in Brussel kwam donderdagavond een groep van zo'n tweehonderd jongeren samen om te discussiëren over maatschappij en politiek. Een beeld dat doet denken aan de 'volksvergaderingen' van Occupy en Indignados van zo'n vijf jaar geleden, met dat verschil dat deze bijeenkomst doorgaat tot de vroege morgen.

SHARE

De beweging spiegelt zich aan een initiatief in Parijs, waar Franse jongeren al enkele dagen de Place de la République bezetten om het publieke debat opnieuw naar zich toe te trekken

#NuitDebout ontstond in Frankrijk na massaal protest tegen de nieuwe arbeidswetgeving. Die bracht vorige week maar liefst 1,2 miljoen Fransen op de been.

Mogelijk speelt bij ons de ophef rond de Panama Papers een rol. Op de Facebook-pagina staat te lezen dat de Brusselse versie van Nuit Debout "een permanente woordenruimte wil zijn, een plaats van uitwisseling tussen mensen die het moe zijn om onze maatschappij (elke dag een beetje meer) te zien afbrokkelen".

Vandaar de naam van de protestbeweging: Nuit Debout. De eerste bijeenkomst van de beweging vond woensdag plaats op het Barricadenplein in Brussel. Ook voor gisterenavond werd er opgeroepen om samen te komen op de Kunstberg.

De beweging spiegelt zich aan een initiatief in Parijs, waar Franse jongeren al enkele dagen de Place de la République bezetten om het publieke debat opnieuw naar zich toe te trekken. Le Monde sprak over een 'nieuwe Franse revolutie'.

http://www.demorgen.be/binnenland/-nieuwe-franse-revolutie-slaat-over-naar-brussel-bfb41239/


3 opmerkingen:

Bauke Jan Douma zei

Nederland, ik zei het al eerder, is spits-speler in de Amerikaanse
Hegemonie / Sector West- en Midden-Europa.

Dopes voor deze spits zijn Koenders, Smeets et al.

De Nederlandse overheid, regering, (incl. staatshoofd), zijn naar
als het opportuun is of de authoriteit het wil Fascist, Rood, Christen,
Jood, Anti-Fascist, Brüder, Berliner en noem maar op.

Anoniem zei

Nederland slaapt door...

Afgelopen vrijdag in Metro dit: Niet echt een representatieve foto van het lachebekje, en waar hij deze uitspraak deed, dat stond er ook niet bij. Vraag mij niet waarom maar toen ik op de pagina van Frans De
Waal deze post en de eerste reactie erop las, wist ik meteen over welke hond het ging die zich schijnheilig verborgen hield terwijl iedereen naar de schutkleurige slang
op zoek was, dat ie ook 'n slang is wisten we, maar 'n hond? Eerder 'n hyena zoals ie lacht. Deze foto met Scheringa van lang nadat hij ons belastingsstelsel herzag.
De man kent geen enkele schaamte. De bank waarvan hij directeur is die 'technisch failliet' was, door de belastingbetaler met miljoenen gereïncarneerd moest worden.
Om dan als dank de vermogende elite helpen belasting te ontduiken, omdat het kan, dit is Nederland waar alles kan, een paradijs voor een gewetenloze man. Chapeau en ga zo door!

Bauke Jan Douma zei

Maar let op: hij waarschuwt.

Dat betekent dat er maatregelen voorbereid moeten worden.

Die maatregelen zullen als 'uitkomst' gebracht worden, en
erger dan de kwaal uitwerken.

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...