zaterdag 3 oktober 2015

Willy van Damme 36

Het Laatste Nieuws zoekt Syrische holocaust

by willyvandamme
Uw redacteur Guy Van Vlierden roept in de krant van vrijdag 2 oktober in het artikel ‘Poetin trotseren om IS te verslaan’ op om het leger van de Syrische regering met bombardementen uit te schakelen. Voor hem kan het geen kwaad dat er dan ‘een ook niet zo lieflijk stuk van het verzet gedoogd moet worden’. Hij neemt het erbij.
In het regeringsgebied wonen nu ongeveer 16 tot 18 miljoen mensen waarvan een 8 miljoen vluchtelingen. Vooral mensen die het salafisme van dat verzet niet lusten. Hij wil die dus ook op de vlucht laten slaan, zich met geweld laten bekeren tot het salafisme of anders laten figureren in het zoveelste onthoofdingsfilmpje van die groepen. Prettige vooruitzichten dat uw redacteur voor die mensen in petto heeft. Van een (sic) humanist gesproken.
En dan zijn er de vooruitzichten voor de salafistische terreur wereldwijd. Onze politiemensen gaan niet weten waar eerst mensen te arresteren of neer te knallen. Maar geen probleem voor Guy Van Vlierden. Wat een niveau.
Willy Van Damme
De man wist eerder deze maand al te melden dat “China pakt leiding in grondoorlog tegen IS”. Een verhaal dat in essentie gebaseerd was op een bericht van de pro-Syrische webkrant al Masdar maar dat, behoudens bij de Israëlische website Debkafile, gekend voor zijn goede contacten met de Israëlische geheime diensten, nergens bevestiging kreeg.
Zelfs al zijn dat serieuze websites dan nog dient men dit bericht daarom met grote voorzichtigheid aan te pakken zoals een Amerikaanse specialiste van de Chinese zeemacht in haar analyse van deze zaak opmerkte. 
Geen probleem echter voor de man en zijn krant die het met extra grote en vette letters bracht. Wie kan nu eenmaal weerstaan aan een zo’n sappige bloeddoorlopen titel zelfs als is het mogelijks niet eens waar? Zeker geen Het Laatste Nieuws of Guy Van Vlierden. Die happen zo toe. Wie maalt bij die krant nu eenmaal om de waarheid? De verloren gevlogen vlieg misschien.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...