woensdag 7 oktober 2015

Geen Jorwert zonder TTIP


3,2 Miljoen Stemmen Voor EU Geweigerd Burgerinitiatief TTIP


stop-ttip-generic-fb
Het Stop-TTIP initiatief heeft na een jaar meer dan 3,2 miljoen handtekeningen verzameld tegen TTIP. De Europese Commissie weigerde het oorspronkelijke initiatief, maar desondanks zetten de initiatiefnemers in oktober 2014 door en gingen verder met een eigen burgerinitiatief. Ook vochten zij de afwijzing aan. Deze procedure loopt nog bij het Europese Hof van Justitie.
Stop TTIP volgt desondanks de officiële regels die gelden voor een burgerinitiatief. Zo verzamelden zij meer dan de benodigde 1 miljoen handtekeningen en haalden zij voor 23 in plaats van de benodigde 7 landen het quotum. Ook werd precies de geldende termijn van een jaar gehanteerd voor het verzamelen van de steun.
Het burgerinitiatief van 15 juli 2014 had als doel het mandaat van de Europese Commissie (EC) rond het overleg over TTIP tussen de EU en de VS op te schorten en de CETA deal tussen Canada en de EU te stoppen.
De EC weigerde het initiatief omdat de onderhandelingsrondes volgens de EC slechts interne voorbereidingen zijn en geen juridische handelingen. Een burgerinitiatief kan alleen gaan over een gesloten deal en niet over de voorbereiding daarop. Daarnaast mag een initiatief alleen positiefgeformuleerd worden!
Het moge duidelijk zijn dat de burger volledig buiten spel staat. Toch zullen de gevolgen van TTIP de burger keihard raken, vandaar dat een signaal aan de EU-autoriteiten meer dan nodig is.
Demonstratie tegen TTIP
  • Datum en tijd : zaterdag 10 oktober 2015 – 13:00 uur
  • Plaats : Amsterdam – Jonas Daniel Meijerplein
Rob Vellekoop, 7 oktober 2015

http://delangemars.nl/2015/10/07/32-miljoen-stemmen-voor-eu-geweigerd-burgerinitiatief-ttip/


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...