vrijdag 24 juli 2015

Willy van Damme 31

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

Syrië–Expansie ISIS naar Europa

by willyvandamme
Enkele Syrische vluchtelingen Europa, verblijvende in tijdelijke accomodatie, ontdekten dat er zich binnen hun groep ook mensen van de terreurbeweging ISIS bevonden. Dit met de bedoeling zich overal in Europa te verspreiden en slapende cellen te vormen. Een nachtmerriescenario voor onze veiligeidsdiensten.
Slapende cellen
Niet onverwacht natuurlijk. Toen de EU enkele maanden geleden plots oog in oog kwam te staan met massa’s Libische bootvluchtelingen stelde men zich in veiligheidskringen al de vraag of zich hierbij geen terroristen bevonden. 
Het verhaal van die Syrische vluchtelingen lijkt die vrees waarheid te doen worden. We dreigen hier dus geconfronteerd te worden met vele goed bewapende en gemotiveerde terroristencellen die maar wachten op het signaal vanuit Syrië, Irak of elders om moorddadig toe te slaan. 
De Antwerpse haven met zijn massa’s petrochemie en de nabije kerncentrale zijn hierbij uiteraard een uitgelezen doelwit. Zeker tot eind 2013 steunde de NAVO, de EU en dus ook onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ISIS. Dat valt niet te ontkennen. Ook nu is de houding van de NAVO tegenover ISIS trouwens minstens dubbelzinnig te noemen. 
Hetzelfde voor de media en de NGOs’ genre Human Rights Watch, Amnesty International en Pax Christi die pas eind 2013 ook over die salafistische bendes zoals ISIS kritische rapporten begonnen te publiceren.    
Zij dragen dus mede een grote verantwoordelijkheid voor mogelijke terreuraanslagen in België en elders. Hun medeplichtigheid aan de grote misdaden tegen de Syrische bevolking dreigen nog meer zware gevolgen te hebben voor ons.
Wie troost  straks de familie van de komende Belgische slachtoffers van ISIS? Reynders? 
Uiteraard worden om veiligheidsreden geen namen gegeven van de getuigen van dit verhaal. 
Willy Van Damme

1 opmerking:

Anoniem zei

En als die steeds rijker wordende bende zich ook nog de beschikking tot kernwapens toe kan eigenen, berg je dan maar. Is Amerika soms bang geworden voor risico's door Iran de nucleaire zegen te geven? Het zou zo maar kunnen. En inderdaad die vluchtelingen nemen voornamelijk de wijk naar Europa dat met z'n handen in z'n haar zit met slangen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...