maandag 29 juni 2015

Stop TTIP 9


Twitter Facebook LinkedIn     










Beste foodwatcher,
Het debat rondom het omstreden Trans-Atlantische Vrijhandels- en Investeringspartnerschap (TTIP) zwelt in heel Europa aan. TTIP probeert handel te stimuleren tussen de VS en de EU door wet- en regelgeving op elkaar af te stemmen. Dit gaat dus over zaken als voedselveiligheid, consumentenbescherming en het milieu. TTIP vormt daarmee een regelrechte bedreiging van onze democratie en de controle die we hebben over de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel. 
Helaas neemt de Nederlandse overheid de zorgen van kritische burgers niet serieus. De overheid is in haar communicatie eenzijdig positief over TTIP; risico's en kritiek worden veelal genegeerd.
>> Vraag de overheid te stoppen met deze misleiding en eerlijk en transparant te communiceren over TTIP!
Door middel van het vertellen van halve waarheden hoopt de overheid mensen gerust te stellen en gaat zij een eerlijk debat uit te weg. foodwatch vindt dit onacceptabel en heeft daarom een open brief gestuurd aan de verantwoordelijke minister Liliane Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamwerking, waarin wij haar oproepen om volledig en transparant over TTIP en de bijbehorende risico's te communiceren. In deze brief heeft foodwatch de misleidingen van de overheid op een rij gezet en aangegeven wat hieraan veranderd zou moeten worden.
Vind jij volledigheid en transparantie rondom TTIP ook belangrijk? Steun onze oproep en doe mee met onze mailactie! Je kunt natuurlijk zelf contact opnemen, maar we maken het je gemakkelijk: met één muisklik kun je onze kant-en-klare e-mail die op onze website staat versturen.
>> Ja, ik doe mee aan de e-mailactie!

Alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,


Jurjen de Waal
Politiek Campaigner
Stichting foodwatch Nederland

PS We hebben je steun hard nodig! Niet alleen omdat campagne voeren geld kost, maar ook omdat we samen een krachtige vuist kunnen maken. Ga direct naar onze website en meld je aan als donateur!

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...