maandag 25 mei 2015

Willy van Damme 25

Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

De VS met ISIS en al Qaeda

by willyvandamme
Veel vragen blijven er op dit ogenblik over de rol van de VS in de oorlog tegen Syrië en Irak. Dat de VS echter Jabhat al Nusra en ook ISIS in het verleden steunden staat vast. Ook Joshua Landis, directeur van de Studiedienst voor het Midden-Oosten van de Universiteit van Oklahoma en een van de betere Amerikaanse kenners van het dossier Syrië, plaatste al een YouTube filmpje op zijn Twitter account die dit perfect aantonen. 
Het betreft de relatie van Robert Ford, tot vorig jaar ambassadeur van de VS voor Syrië en de echte leider van de oorlog tegen dat land, met kolonel Aboe Jabbar al Okaidi, een topman van het zogenaamde Vrij Syrische Leger en een overloper van het Syrische leger. Beiden poseren hier mooi samen als partners in crime.  
Een mooie scene is te zien na de verovering van de luchtmachtbasis van Menagh in de provincie Idlib tegen Turkije. Vooral het optreden van een zekere Aboe Jandal van ISIS is boeiend. De man is duidelijk een psychopaat van het zuiverste water. 
In het filmpje is te zien is hoe Okaidi zoete broodjes bakt met een leider van ISIS die in het filmpje Aboe Bakr al Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van ISIS (Daesh) in de hemel prijst. Men kan hem in een interview ook de lof horen zingen van zowel ISIS als Jabhat al Nusra (al Qaeda in Syrië). 
Bewegingen waarmee deze vriend van Robert Ford stelt nauw mee samen te werken. Wat door de VS nochtans verboden is. Trouwens, volgens recente vrijgegeven Amerikaanse documenten van de Militaire Veiligheidsdiensten (DIA) was het oprichten van een kalifaat in Oost-Syrië een uit 2012 daterend plan van de DIA. (1) 
Ook de Syrische jihadistenleider Salim Idriss, het vriendje dat Guy Verhofstadt aan het Europees parlement voorstelde, steunt al Qaeda in Syrië voluit. Dat Kurt Debeuf, ex-woordvoerder van Verhofstadt, dat salafistisch tuig ginds blijft verdedigen – wat bleek uit een interview vorige week met deze man in De Morgen - hoeft dus ook niet te verbazen. 
Ooit schreef topjournalist Jean Vanempten in het dagblad De Tijd dat de VS niets doet voor die rebellen in Syrië. Hoe groot kan de leugen zijn? En dat de VS zowel al Qaeda als ISIS zeker de eerste jaren bewapenden is iets waar de klassieke massamedia al jaren als een angsthaas rondfietsen. 
Maar ja, tot eind 2013 was volgens die massamedia dat verhaal over al Qaeda in Syrië niets anders dan ‘platte propaganda van een moorddadig regime’. 
Willy Van Damme
1) zie Levant Report, Brad Hoff, 25 mei 2015, ‘Will the DIA document on Syria be reported in the mainstream U.S. media?’ http://levantreport.com/2015/05/25/will-the-dia-document-on-syria-be-reported-in-the-mainstream-u-s-media/
willyvandamme | 25 mei 2015 om 22:19 | Categorieën:Buitenland - Midden-Oosten | URL: http://wp.me/pgSxv-2W2

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...