donderdag 14 mei 2015

Boycot Israel 132

Foute boel, die Israelische medjoul - Boycot Israelische dadels - Jouw hulp is hard nodig!


Beste vriend, vriendin van Palestina,

Ieder jaar weer overspoelt Israël de markt met Medjouldadels afkomstig uit Israël of uit illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaaonoever, verbouwd op gestolen grond, gegroeid met gestolen water. En vaak verkocht in dozen met Arabisch opschrift en onder namen (Jordan Valley bij voorbeeld) die de herkomst verbloemen of domweg misleidend zijn.

Kerst en Ramadan zijn de drukste periodes voor Israëlische dadelexporteurs. Op 18 juni a.s. begint voor Moslims weer de vastenmaand Ramadan. Veel moslims breken dan hun vasten met dadels. Daarom besteden we juist nu veel aandacht aan de Israëlische dadels.

Wij hebben dit jaar de groothandels aangeschreven tegen de verkoop van Israëlische dadels en ander apartheidsfruit. Ook hebben wij geschreven naar moslimorganisaties om hun steun te vragen voor onze dadelcampagne.

Wat kun jij doen?

  •  Koop geen Israelische dadels, en vraag je familieleden en vrienden dit ook niet te doen. Check het label en vermijd producten die worden aangeboden met herkomst “ Israel”, of met de merknaam Mehadrin, Carmel, TOP, Jordan Valley, Jordan River, Jordan Plains, Kedem, of King Solomon.
  • Zie je dadels van deze merken in de winkel of op de markt? Maak bezwaar bij de winkelier!
  • Neem deel aan onze flyeractie bij moskeeën voor en tijdens Ramadan op vrijdagen 29 mei, en 5 en 12 juni. Op de flyers staat informatie over de Israëlische dadels. We hebben de actie aangekondigd bij de moskeebesturen. Heb je tijd en vind je het leuk om jouw steentje bij te dragen aan de boycotactie, neem dan vóór 20 mei contact op met secretariaat@docp.nl. Stuur na afloop een foto van je actie op naar secretariaat@docp.nl
  • Houd je aan de vijf gouden regels voor het flyeren: 1. weet waarom je flyert; 2. flyeren met minstens twee personen; 3. vooraf toestemming vragen van de moskee (imam of voorzitter); 4. flyeren na afloop van de dienst, en dus niet ervoor; 5. flyeren kan zowel bij de vrouwenuitgang als bij de mannenuitgang , liefst een vrouw bij de vrouwenuitgang. Meestal worden we bij de moskee goed ontvangen, als we ons houden aan deze etiquette!


Nakba herdenking vrijdag 15 mei


Op 15 mei wordt wereldwijd de Nakba herdacht, dat is de verdrijving van ruim 750.000 Palestijnen uit hun land in 1948 , ter wille van de stichting van de staat Israel. De Nakba duurt nog altijd voort. Mocht je een Palestijnse vlag hebben, hang deze dan morgen halfstok!

Met vriendelijke groeten,

Benji de Levie
Voorzitter
DocP is een particuliere organisatie die zich inzet voor de rechten van de Palestijnen. Wij zijn aangesloten bij de internationale beweging voor boycot, desinvesteren en sancties (BDS).
Met uw donatie kunnen wij ons werk blijven voortzetten. Maak uw bijdrage over op bank- rekeningnummer NL12 TRIO 0254 7345 29 (Triodosbank). tnv Diensten en Onderzoekcentrum Palestina o.v.v. gift docP. DocP is ANBI erkend, giften zijn aftrekbaar voor belasting.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website

Geen opmerkingen: