Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 16, 2014 weergeven

De Mainstream Pers 150

De geschiedenis herhaalt zich:
We weten niet meer wie we moeten achten en respecteren, en wie niet. In dit opzicht zijn wij barbaren voor elkaar geworden. Want van nature zijn allen gelijk, of het nu barbaren of Grieken zijn. Dat vloeit voort uit wat van nature voor alle mensen noodzakelijk is. Wij ademen allemaal door mond en neus, en we eten allemaal met onze handen. Antiphon. Over de waarheid. 5e eeuw voor Christus.
Er komen steeds meer mensen die problemen hebben met het definiëren van hun eigen identiteit, die moeite hebben te bepalen waar ze sociaal of cultureel bij horen. Ze voelen zich verloren, en hun ontvankelijkheid voor het gefluister van nationalisten en racisten die hen doen geloven dat de Ander een bedreiging vormt, dat hij een vijand is, dat hij hun vermoeiende frustraties en angsten veroorzaakt, wordt steeds groter.  Ryszard Kapuściński. De Ander. Essays van de reporter van de eeuw. 2006 
Een sprekend voorbeeld hiervan is de historicus en jurist dr. mr. Thierry Baudet die …

Hacker Wars Reboot

Stan,

The hits just keep coming... Now that conscious celebs got your ATTENTION, here's some love for POLITICAL PRISONERS...
#WaveOfAction Hacker Wars Reboot

April 4 launches The Season We Fight Back ~ 4.4.14 - 7.4.14 ~ #GlobalSpring ~ #StopTheNSA ~ #FreeAnons ~ #BeTheChange...
(Watch Video)
Please consider retweeting the WaveOfAction tweet for this video and sharing the NSAbook post on it. Have an awesome weekend,

David

De Participatie Samenleving 47

Published on Thursday, February 20, 2014 by Common Dreams The United States of Poverty and Inequality New report shows that no matter which state you live in, the 1% are making even more gains as the rest fall back - Jon Queally, staff writer From 1979 to 2011, the average income of the bottom 99 percent of U.S. taxpayers grew by 18.9 percent, while the average income of the top 1 percent grew over 10 times as much—by 200.5 percent. (Image: Common Dreams)Over the last three decades the wealth of the nation's very richest 1% has grown ten times that of the average worker and over that time period that same tiny elite has captured more than half of the entire income increases, leaving the bottom 99% to divide the remaining gains. This is all based on a new state-level study, The Increasingly Unequal States of America: Income Inequality by State, which looks at how inequality has seized hold of the national economy both in the generation leading up to the great recession of 2008 and i…

De Participatie Samenleving 46

Dahr Jamail | Toxic Legacy: Uranium Mining in New MexicoThursday, 20 February 2014 00:00By Dahr JamailTruthout | Report 146

De Oekraïne 5

In de westerse commerciële massamedia worden de mensen die met molotov-cocktails naar de politie gooien 'protesters' genoemd, of de 'opposition.' Zouden deze mensen hetzelfde doen in een westerse democratie dan zouden ze 'relschoppers' worden genoemd die in het openbaar 'terreur' uitoefenden. In 1980 werd de Amsterdamse kraakbeweging die bij de Vondelstraat een plein had gebarricadeerd verdreven door tanks en scherpschutters. Maar toen in Kiev de politie werd ingezet en er nog geen doden waren gevallen was de gespeelde verontwaardiging van de mainstream pers groot. Dat het Westen met betaalde provocateurs het vuurtje opstookt wordt verzwegen. Kijkt u eens rustig naar de beelden. De propaganda spreekt voor zich.
De vraag is: willen de Europese burgers dat deze 'oppositie'en dit 'land,' waar een burgeroorlog dreigt, onderdeel wordt van de Europese Unie. Ik weet dat die vraag er niet toe doet, omdat de economische macht de Oekraïne als mar…