dinsdag 9 december 2014

Global Warming 15

DOSSIER

Klimaatverandering

Nederland keldert op klimaatranglijst


Jan Kruidhof − 09/12/14, 15:13
© anp. Een vrouw plaatst miniatuur windmolens op het Beursplein. Met het windmolenpark vraagt energiebedrijf Eneco aandacht voor certificaten waarmee klanten kunnen investeren in windmolens.
Nederland loopt flink achter op het gebied van klimaatverandering. Van alle EU-landen staat Nederland op de een-na-laatste plaats in de jaarlijkse Climate Change Performance Index.
Wereldwijd staat Nederland op de 42ste plek. Ter vergelijking: dat is onder landen als Wit-Rusland, Algerije en Polen. In totaal werden 58 landen onderzocht die samen verantwoordelijk zijn voor 90 procent van alle CO2-uitstoot.

De ranglijst wordt sinds 2006 gemaakt door de organisatie Germanwatch, in samenwerking met het Climate Action Network. Met de index willen zij druk uitoefenen op landen die nog niet genoeg actie ondernemen om het klimaat te beschermen. De ranglijst is gebaseerd op onder meer de nationale CO2-uitstoot, efficiënt CO2-verbruik, de ontwikkeling van duurzame energie en het gevoerde klimaatbeleid.
  • © Germanwatch.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...