vrijdag 3 oktober 2014

Michel Krielaars van de NRC 7

Michel Krielaars van de NRC is duidelijk een poseur die een ideologisch rolletje speelt en niet beseft hoe onder de geestelijke elite over zijn wereldje wordt gedacht.


Gustave Flaubert: 'De hele droom van de democratie bestaat uit het verheffen van de proletariër tot het domheidspeil van de burgerman. Die droom is al gedeeltelijk verwezenlijkt. Hij leest dezelfde kranten en heeft dezelfde hartstochten.' En dan gaat men er uitzien als Michel Krielaars. Op de bovenste foto ziet u hoe hij in werkelijkheid oogt en hieronder ziet u hoe hij gezien wil worden, hij kijkt naar zichzelf door uw ogen. Kijk maar:


Wie wordt door Krielaars geïmiteerd? Doe een gok. Mensen zonder eigen identiteit lenen er altijd één. Mannen die met een hoed op de foto willen, en dan ook nog die kraag zo nonchalant omhoog... begrijpt u... verdacht, nietwaar?


http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2014/10/michel-krielaars-van-de-nrc-6.html

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Michel Krielaars van de NRC 6" achtergelaten: 

Een gokje...
Natuurlijk doet hij in die romantische pose al heel snel denken aan het Hollywood icoon Humphrey Bogart (In 1999 door het 'American Film Institute' gekozen tot de grootste mannelijke filmlegende aller tijden). Het 'hard-boiled type dat Humphrey Bogart meestal speelde, het 'ruwe bolster blanke pit' type dat eveneens zijn zachte romantische kant etaleerde, deed menig vrouwenhart sneller slaan. Overigens vertolkte hij meestal gangsterrollen , en zijn stijl van kleden modelleerde Bogart dan weer naar zijn voorbeelden ervoor uit het echte leven zoals: Al Capone.
http://izquotes.com/quotes-pictures/quote-this-american-system-of-ours-call-it-americanism-call-it-capitalism-call-it-what-you-will-gives-al-capone-31134.jpg 




Ik vind deze gok helemaal niet slecht. Verdomd, als u goed kijkt, ziet u hoe Krielaars Humphrey Bogart in de klassieker Casablanca (1942) na-aapt. Ik kom erop terug.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bogart z'n mond is anders, vrouwelijker?
Kielaars zijn mond echter vertoont, de foto's naast elkaar beschouwend, toch echt een veel grotere gelijkenis met die van Al Capone...
Maar goed, kleren maken de man. Wat dat betreft spreekt de overeenkomst met Bogart's garderobe uit Cassablanca inderdaad boekdelen en ging het daarom. En toch... ik blijf erbij, lijkt z'n mond meer op die van Al Capone dan op die van de acteur - die doorgaans ook nog over enigszins tragische gelaatstrekken kan beschikken als het zo uitkomt, waarvoor de twee andere heren geheel niet in aanmerking lijken komen!
Er zijn ook nog wel wat meer in het oog springende gelijkenissen met Al:
De opgezette kraag, het enigszins bollige hoofd maar toch zeker en vooral, de overeenkomst van dat 'minzame' dat bij hen om de mondhoeken speelt (bij Bogart zie ik dat niet). Dat is toch vrij opvallend, die overeenkomstigheid met de mond van Al Capone. (met name dan in vergelijking tot die mond in de foto van Krielaars 'zonder hoed', in het echt!)
Kniesoor die er op let natuurlijk, ik werd erdoor gebiologeerd. Ik was er alleen zelf niet opgekomen.
Wanneer mogen wij weer eens gokken Stan?

Sonja zei

Ik moest denken aan Truman Capote.

roots zei

Op de foto waar de wens spreekt idd de hoed en de jas,kraag omhoog, de andere foto's Eddy, van Bottom
https://www.youtube.com/watch?v=TMR5zhnQMvs

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...