woensdag 27 augustus 2014

Zionist Fascism 250

The children killed in Gaza during 50 days of conflict

As a ceasefire is agreed after 50 days of conflict between Israel and Hamas, the Al-Mezan Centre for Human Rights has compiled a list of 504 children killed in Gaza, comprising almost quarter of the total Palestinian dead

During a 50-day offensive, Israeli ground forces and strike aircraft have bombarded targets across the Gaza Strip.
As well as Hamas bunkers and rocket launching facilities, civilian homes, schools and hospitals have all been hit.
About half of Gaza’s 1.8 million people are children under the age of 18.
In a territory that measures only 25 miles in length and seven in width at its broadest point, civilians have not been able to escape the fighting.
As a result, children comprise a quarter of the total Palestinian dead.
In all, 536 have been killed since the onset of Israel’s offensive on July 8, according to the Al-Mezan Centre for Human Rights in Gaza.
The name, age, gender, and location and date of death are listed above for 504 Palestinian child victims. The list will be updated.
Hamas rockets killed one Israeli child, four-year-old Daniel Tregerman.

2 opmerkingen:

Sonja zei

De NOS meldde gisteren: "De inwoners van Gaza kunnen het normale leven weer oppakken." Het onderstreept weer eens hoe ver de massamedia van de werkelijkheid af staat.

anzi zei

. ‘Deze zomer is een keerpunt’, zegt Esther Voet, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Ze laat op haar telefoon een ladder van tweets zien. De ene nog grover dan de andere, zoals het bericht van vriendjes van rapper Appa die haar kanker toewensen en kindermoordenaar noemen.

Als Voet dit grof vindt ( niet dus, ze smult ervan), moet zij haar eigen uitlatingen en "tweets" maar eens onder de loep nemen en zo ver zitten die vriendjes er niet naast. Wat een zieligheid om met dit soort flauwekul aan te komen, makkelijk om op te reageren, haar niveau dus.
En dan dit nog:

Media


Op 4 juli 2013 stond Galit Saporta, voorzitter van gate48, op de Israëlische opiniesite Haokets met een stuk over de toenemende aandacht die Palestijnse kinderrechten krijgen in het Nederlandse parlement. Volgens haar zijn zowel Nederland als andere Europese landen steeds minder beleid de schending van Palestijnse kinderrechten te accepteren, wat Israël tot actie zou moeten bewegen. Het artikel is hier te lezen (in het Hebreeuws). Het stuk werd in het Engels geplaatst op de Israëlisch-Palestijnse nieuwssite +972 Magazine. Die vertaling is hier te lezen.


Op 3 juni 2013 stond er artikel van Carl Stellweg op Your Middle East over de arrestatie en detentie van Palestijnse kinderen. In het artikel komt ook Maartje Berger van DCI Nederland aan het woord: “Is there a way out of this infernal cycle [of abuse during arrest and detention]? Maartje Berger of the Dutch section of Defence for Children, who visited Nabi Saleh, vests her hope in the Child Convention. “It offers the opportunity to extend the issue beyond politics and hence confront Israel with the violation of children’s rights. Palestinian parents can similarly be made aware of their responsibilities through the convention.’’ Het artikel is hier te lezen.

Op 9 november 2012 stond er een artikel van mensenrechtenadvocaat Gerard Horton, met de titel ‘Israël schendt kinderrecht’, in de Sp!ts. In dit artikel gaat Gerard Horton, die in de week van 9 november op bezoek was in Nederland op uitnodiging van de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap, in op de arrestatie en detentie van Palestijnse kinderen door het Israëlisch leger. Klik hier om het artikel te lezen.

In het artikel staat ook een commentaar vermeld van Esther Voet, adjunct-directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI), op het verhaal van Gerard Horton en het rapport van DCI Palestine waar Gerard Horton naar verwijst. De Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap is het grondig oneens met de beweringen die Esther Voet maakt. Lees hier de reactie van de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap op de beweringen van Esther Voet.

Op 27 oktober 2012 stond advocaat Gerard Horton met een opiniestuk over Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap in Trouw. Het opiniestuk is hier terug te lezen.

Op 5 juli 2012 werd bijgevoegde illustratie gepubliceerd inDe Groene Amsterdammer. Het is gebaseerd op een rapport van DCI Palestine uit het voorjaar van 2012.

In september 2011 stond er een artikel over de gevangenschap van Palestijnse kinderen op de Westelijke Jordaanoever in de Nieuwe Liefde. Onderdeel van het artikel is een interview met advocaat Gerard Horton. Zie Boefjes militair berecht.

Op 22 juni 2011 stond er in het Reformatorisch Dagblad een interview met Gerard Horton, advocaat voor de Palestijnse tak van Defence for Children International. Het interview is hier te lezen.