woensdag 6 augustus 2014

Zionist Fascism 156

Nu zelfs Nederlandse politici doorkrijgen dat ondanks alle mainstream propaganda wereldwijd de publieke opinie zich tegen het zionistisch fascisme keert, durven nu ook zogeheten linkse volksvertegenwoordigers in de polder voorzichtig hun mond open te doen:

GroenLinks: beleid richting Israël moet anders

06/08/14, 08:57  − bron: ANP
© anp. GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik.
Nederland moet zich anders gaan opstellen in het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Het kabinet moet erkennen dat het Israëlische geweld de afgelopen weken buitensporig was en daar in de betrekkingen met de strijdende partijen meer van uitgaan. Ook moet het wapenembargo weer op de agenda.
Dat stelt GroenLinks-partijleider Bram van Ojik vandaag in een reactie op het opiniestuk van minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken gisteren in NRC. Van Ojik vindt de evenwichtige benadering die Nederland kiest niet meer houdbaar, want in de praktijk van het conflict is volgens hem ook geen sprake van evenwicht.

Nederland moet krachtiger politieke steun geven aan de Palestijnen in hun streven naar een eigen staat en meer samenwerken met hen, vindt hij. Hij wijst erop dat Israël economisch profijt heeft van verdragen met de Europese Unie. Ook wil Van Ojik dat Nederland er alles aan doet om, samen met andere landen, een permanente wapenstilstand te bereiken en de blokkade van Gaza op te heffen.


1 opmerking:

Sonja zei

Pas op 28 juli voelde GroenLinks zich geroepen om een uitspraak te doen: "GroenLinks maakt zich zorgen over geweld in Gaza". Het heeft toen schriftelijke vragen gesteld. Daarvoor bestond Gaza voor het laatst op 7 januari 2009. Operation Pillar of Defense werd helemaal overgeslagen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...