donderdag 28 augustus 2014

Len Koetsier uit Groningen


Kennelijk vond de redactie Opinie & Debat van de Volkskrant dit de meest significante reactie van vandaag, donderdag 28 augustus 2014. Maar als ze iets duidelijk maakt voor een neutrale lezer dan is het dat Len Koetsier uit Groningen, mede dankzij de mainstream media, volstrekt niet begrijpt en kan invoelen hoe dapper gewone burgers kunnen zijn die net de hel van het zionistisch fascisme hebben doorstaan. De Palestijnse vader, met zijn mooie ogen en zijn schitterend zoontje die het universele V-teken maakt, laten de wereld weten dat ze niet zullen zwichten voor de terreur van de staat die zich zo graag 'Joods' noemt. Mensen die door de westerse machthebbers, met al hun gladde praatjes over normen en waarden, mensenrechten en democratie, volledig aan hun lot worden overgelaten, hebben niets te verliezen, staan met de rug tegen de muur, maar blijven juist daarom dapper doorgaan. Ze kunnen niet anders, maar dat zal Len Koetsier uit Groningen nooit beseffen. Opgegroeid in alle comfort, vrede en veiligheid kan hij alleen met zelfgenoegzaam sarcasme reageren. In plaats van zich te schamen voor zijn onnozelheid, denkt Koetsier publiekelijk goede sier  te maken met zijn verachtelijke mentaliteit. En het opmerkelijke is dat de mainstream-pers hem daarin ook nog gelijk geeft. Alleen wanneer Nederlandse vliegtuigpassagiers neerstorten, kan men zich identificeren met de slachtoffers. Het laat zien hoe een groot deel van de Nederlandse kleinburgers autistisch is. Geen krant die daarin verandering wil/kan brengen. Het zou ze geld kosten. 

Natuurlijk hebben de Palestijnen gewonnen, pas wanneer ze zich overgeven zullen ze hebben opgegeven. Waarom is dit zo moeilijk te begrijpen? En uiteindelijk zullen de Palestijnen als overwinnaars uit deze strijd komen. Alleen de zionistische fascisten en hun pleitbezorgers van de westerse mainstream pers beseffen dit niet. Uiteindelijk verliest het fascisme altijd, ook het Joods-Israelisch fascisme. Het is een vorm van racisme te denken dat dit niet het geval is. 


5 opmerkingen:

Sonja zei

Zo las ik gisteren een tweet van iemand die zich over de Palestijnen in Gaza, n.a.v. dit artikel, afvroeg (feitelijk een citaat uit het artikel, maar dan in vragende vorm): "Vrijheid, of anders maar dood?" Meteen moest ik aan ons verzet in de tweede wereldoorlog denken. Die mensen zijn onze helden. Verzetshelden, die toen ook dezelfde keuze hebben gemaakt. Die overigens ook hun wapens bij burgers verstopten. En die ook wisten dat er onschuldige burgers gestrafd zouden worden voor hun acties. Helaas hebben de meeste mensen niet het denkvermogen om die vergelijking te maken.

AdR zei

Deze Koetsier heeft een soort abonnement op Brieven van de Dag schrijven. Kleine kanttekening: de voornaam wordt ook door vrouwen gedragen, dus of het een hij is... (denk het wel)

anzi zei

Leon de Winter @leondewinter ·

Let me put it differently: if 2100 deaths and huge material damage count as a victory, what would Hamas consider a defeat?

Anoniem zei

Ik denk dat Anzi begrijpt wat er bedoeld werd.

Anoniem zei

Reading Stan van Houcke's comments on this and other Russian / Palestinian / Pro East-Block / Anti Western subjects, it does become very clear where his opinions originate. Clearly this avalanche of blah-blah in the above column shows that when one cannot play the ball, the only alternative is to play the man, . . . and that's what he is doing. I didn't realize his convictions were that warped.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...